Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hernepestopasta

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
3 Annosta
Surauta kotimaiset herneet herkulliseksi pestoksi! Kesäisen vihreä ja raikkaan sitruunainen hernepestopasta valmistuu nopeasti. Minttu ja rouhitut pähkinät viimeistelevät maun.

Ainekset

Hernepesto

500 g
(1 rs) herneenpalkoja, kotimaisia (noin 2 dl herneitä)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku minttua
50 g
voimakasta juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)
1/2 dl
cashewpähkinöitä
1/2 dl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

250 g
täysjyväspaghettia
1/2 - 1 dl
pastan keitinvettä
1/2 dl
cashewpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Irrota herneet paloistaan. Ota ½ dl herneitä talteen koristelua varten. Kuori valkosipulit. Irrota mintunlehdet, jätä muutama koristelua varten. Soseuta peston ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.

500 g
(1 rs) herneenpalkoja, kotimaisia (noin 2 dl herneitä)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku minttua
50 g
voimakasta juustoraastetta (esim. mustaleima emmental)
1/2 dl
cashewpähkinöitä
1/2 dl
sitruunanmehua
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.

250 g
täysjyväspaghettia
3

Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita pesto pastaan. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele herneillä, mintunlehdillä ja pähkinöillä.

1/2 - 1 dl
pastan keitinvettä
1/2 dl
cashewpähkinöitä

Vinkki: Korvaa tuoreet herneet pakasteherneillä.

Vinkki: Saat vegaanisen version jättämällä ruoasta pois juuston ja hunajan.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
|
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

725

3037

31,7 g

6,0 g

77,7 g

12,0 g

8,3 g

26,7 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli