Hernepestopasta
30 min

Nappaa talteen!
Surauta kotimaiset herneet herkulliseksi pestoksi! Kesäisen vihreä ja raikkaan sitruunainen hernepestopasta valmistuu nopeasti. Minttu ja rouhitut pähkinät viimeistelevät maun.
| Hernepesto | |
|---|---|
| 500 g | herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 50 g | voimakasta juustoraastetta |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 250 g | täysjyväspaghettia |
| 1/2 - 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
- 1.
Irrota herneet paloistaan. Ota ½ dl herneitä talteen koristelua varten. Kuori valkosipulit. Irrota mintunlehdet, jätä muutama koristelua varten. Soseuta peston ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
- 2.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
- 3.
Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita pesto pastaan. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele herneillä, mintunlehdillä ja pähkinöillä.
Surauta kotimaiset herneet herkulliseksi pestoksi! Kesäisen vihreä ja raikkaan sitruunainen hernepestopasta valmistuu nopeasti. Minttu ja rouhitut pähkinät viimeistelevät maun.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Hernepesto | |
| 500 g | herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä) |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | ruukku minttua |
| 50 g | voimakasta juustoraastetta |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
| 1/2 dl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 250 g | täysjyväspaghettia |
| 1/2 - 1 dl | pastan keitinvettä |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä |
Valmistus
- 1
Irrota herneet paloistaan. Ota ½ dl herneitä talteen koristelua varten. Kuori valkosipulit. Irrota mintunlehdet, jätä muutama koristelua varten. Soseuta peston ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Määrä Ainesosa 500 g herneenpalkoja (noin 2 dl herneitä) 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl ruukku minttua 50 g voimakasta juustoraastetta 1/2 dl cashewpähkinöitä 1/2 dl sitruunanmehua 1/2 dl rypsiöljyä 1 tl hunajaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Määrä Ainesosa 250 g täysjyväspaghettia - 3
Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita pesto pastaan. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele herneillä, mintunlehdillä ja pähkinöillä.
Määrä Ainesosa 1/2 - 1 dl pastan keitinvettä 1/2 dl cashewpähkinöitä
Vinkki: Korvaa tuoreet herneet pakasteherneillä.
Vinkki: Saat vegaanisen version jättämällä ruoasta pois juuston ja hunajan.
Ravintosisältö
725
Energiaa kcal
3037
Energiaa kj
31,7 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
77,7 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
26,7 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
725
Energiaa kcal
3037
Energiaa kj
31,7 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
77,7 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
26,7 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























