Irrota herneet paloistaan. Ota ½ dl herneitä talteen koristelua varten. Kuori valkosipulit. Irrota mintunlehdet, jätä muutama koristelua varten. Soseuta peston ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa.
Keitä pasta miedosti suolatussa vedessä (½ tl suolaa / 2 l vettä) pakkauksen keittoajan mukaan.
Ota talteen 1 desilitra pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita pesto pastaan. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele herneillä, mintunlehdillä ja pähkinöillä.
Vinkki: Korvaa tuoreet herneet pakasteherneillä.
Vinkki: Saat vegaanisen version jättämällä ruoasta pois juuston ja hunajan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
725
3037
31,7 g
6,0 g
77,7 g
12,0 g
8,3 g
26,7 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli