Hiillostetut silakat

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgisoja verkkosilakoita
1 rklkarkeaa merisuolaa
tilliä ja ruohosipulia, halutessasi

Valmistus

  1. 1

    Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Huuhtaise kalat nopeasti tai pyyhi sisältä puhtaiksi. Öljyä halsteri hyvi hieromalla sen pinnoihin öljyä. Lado kalat limittäin halsteriin ja kypsennä ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta ruskeatäpläiseksi suoraan hehkuvalla hiilloksella, yhteensä 1 minuutti. Nosta kalat halsterissa sitten kauas hiilistä tai lämmönlähteestä ja jatka kypsennystä kummaltakin puolen noin 2 minuuttia, jolloin kalat ovat täysin kypsiä. Kypsyyden tiedät evää nyhtäisemällä. Kypsän kalan evä irtoaa kerralla. Ota kalat halsterista ja lado kulhoon tai kiedo paperiin. Ripota väliin suola ja yrttejä, jos haluat. Suolautuminen kestää 10-15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025