Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Huuhtaise kalat nopeasti tai pyyhi sisältä puhtaiksi. Öljyä halsteri hyvi hieromalla sen pinnoihin öljyä. Lado kalat limittäin halsteriin ja kypsennä ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta ruskeatäpläiseksi suoraan hehkuvalla hiilloksella, yhteensä 1 minuutti. Nosta kalat halsterissa sitten kauas hiilistä tai lämmönlähteestä ja jatka kypsennystä kummaltakin puolen noin 2 minuuttia, jolloin kalat ovat täysin kypsiä. Kypsyyden tiedät evää nyhtäisemällä. Kypsän kalan evä irtoaa kerralla. Ota kalat halsterista ja lado kulhoon tai kiedo paperiin. Ripota väliin suola ja yrttejä, jos haluat. Suolautuminen kestää 10-15 minuuttia.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.