Hiillostetut silakat - Yhteishyvä

Hiillostetut silakat

Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Isoja verkkosilakoita
1 rkl
Karkeaa merisuolaa
Tilliä ja ruohosipulia, halutessasi

Näin teet

1

Perkaa silakat poistamalla niistä sisälmykset. Huuhtaise kalat nopeasti tai pyyhi sisältä puhtaiksi. Öljyä halsteri hyvi hieromalla sen pinnoihin öljyä. Lado kalat limittäin halsteriin ja kypsennä ensin toiselta puolelta ja sitten toiselta puolelta ruskeatäpläiseksi suoraan hehkuvalla hiilloksella, yhteensä 1 minuutti. Nosta kalat halsterissa sitten kauas hiilistä tai lämmönlähteestä ja jatka kypsennystä kummaltakin puolen noin 2 minuuttia, jolloin kalat ovat täysin kypsiä. Kypsyyden tiedät evää nyhtäisemällä. Kypsän kalan evä irtoaa kerralla. Ota kalat halsterista ja lado kulhoon tai kiedo paperiin. Ripota väliin suola ja yrttejä, jos haluat. Suolautuminen kestää 10-15 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa