Hunajainen tofu-punajuurisalaatti

Nappaa talteen!
| 200 g | punajuurta |
| 1 kpl | maustamatonta tofua |
| 1/2 dl | auringonkukan siemeniä |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
| Kastike: | |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi ohueksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi jääsalaatti kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää salaatin joukkoon. Lisää tofu-siemenseos. Revi päälle basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaattiin.
Hunajainen tofu-punajuurisalaatti
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | punajuurta |
| 1 kpl | maustamatonta tofua |
| 1/2 dl | auringonkukan siemeniä |
| 1/2 dl | pinjansiemeniä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 kpl | ruukku jääsalaattia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1/2 kpl | ruukku basilikaa |
Kastike: | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 - 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi ohueksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi jääsalaatti kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää salaatin joukkoon. Lisää tofu-siemenseos. Revi päälle basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaattiin.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























