Hunajainen tofu-punajuurisalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gpunajuurta
1 kplmaustamatonta tofua
1/2 dlauringonkukan siemeniä
1/2 dlpinjansiemeniä
1 rklfariinisokeria
1 rklhunajaa
1 kplruukku jääsalaattia
1 kplpunasipuli
1/2 kplruukku basilikaa

Kastike:

2 rkloliiviöljyä
2 rklpunaviinietikkaa
1 tlhunajaa
1/2 - 1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi ohueksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi jääsalaatti kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää salaatin joukkoon. Lisää tofu-siemenseos. Revi päälle basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaattiin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä