Hunajainen tofu-punajuurisalaatti
Annokset
4
Ruokavalio
Ainekset
200 g
Punajuurta
1 kpl
Maustamatonta tofua
1/2 dl
Auringonkukan siemeniä
1/2 dl
Pinjansiemeniä
1 rkl
Fariinisokeria
1 rkl
Hunajaa
1 kpl
Ruukku jääsalaattia
1 kpl
Punasipuli
1/2 kpl
Ruukku basilikaa
KASTIKE:
1/4 dl
Oliiviöljyä
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Hunajaa
1/2 - 1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Näin teet
1
Keitä punajuuret kypsiksi ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Kuori ja viipaloi ohueksi. Leikkaa tofu kuutioiksi. Paahda tofua, siemeniä, fariinisokeria ja hunajaa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes tofu saa hieman väriä. Anna jäähtyä salaatin teon ajan. Revi jääsalaatti kulhoon. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi, lisää salaatin joukkoon. Lisää tofu-siemenseos. Revi päälle basilikanlehtiä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele salaattiin.
Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.11.2008
Muokattu: 15.11.2018