Hunajaiset valkosipulit

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Hunajaiset valkosipulit voidaan nauttia sellaisenaan osana tapaksia, lisukkeena tai salaateissa. Makoisiin makupaloihin tarvitset vain valkosipulia ja hunajaa.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä)
5 dlvettä
1 dlhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä.

    MääräAinesosa
    2 kplkokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä)
  2. 2

    Ryöppää kynsiä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Ota kynnet vedestä reikäkauhalla.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
  3. 3

    Kuori kynnet ja laita ne metallikulhoon. Lisää hunaja. Laita kulho kiehuvan veden päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kynnet pehmenevät.

    MääräAinesosa
    1 dlhunajaa
  4. 4

    Laita hunajaiset valkosipulit purkkiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
6.3.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä