Hunajaiset valkosipulit
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hunajaiset valkosipulit voidaan nauttia sellaisenaan osana tapaksia, lisukkeena tai salaateissa. Makoisiin makupaloihin tarvitset vain valkosipulia ja hunajaa.
| 2 kpl | kokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä) |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | hunajaa |
- 1.
Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä.
- 2.
Ryöppää kynsiä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Ota kynnet vedestä reikäkauhalla.
- 3.
Kuori kynnet ja laita ne metallikulhoon. Lisää hunaja. Laita kulho kiehuvan veden päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kynnet pehmenevät.
- 4.
Laita hunajaiset valkosipulit purkkiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Hunajaiset valkosipulit
Hunajaiset valkosipulit voidaan nauttia sellaisenaan osana tapaksia, lisukkeena tai salaateissa. Makoisiin makupaloihin tarvitset vain valkosipulia ja hunajaa.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä) |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Irrota valkosipulinkynnet toisistaan, mutta älä kuori niitä.
Määrä Ainesosa 2 kpl kokonaista valkosipulia (noin 20 kynttä) - 2
Ryöppää kynsiä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Ota kynnet vedestä reikäkauhalla.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä - 3
Kuori kynnet ja laita ne metallikulhoon. Lisää hunaja. Laita kulho kiehuvan veden päälle ja kuumenna miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kynnet pehmenevät.
Määrä Ainesosa 1 dl hunajaa - 4
Laita hunajaiset valkosipulit purkkiin ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Ravintosisältö
59
Energiaa kcal
248
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
14,4 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
—
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
59
Energiaa kcal
248
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
14,4 g
Hiilihydraatteja
14,1 g
Sokereita
—
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























