Hunajameloni-halloumisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Tarjoa halloumisalaatti kesäpäivän kasvislounaana. Halloumin voi paistaa pannulla tai grillissä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplhunajamelonia
150 ghalloumijuustoa
2 dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
1 kplruukku minttua
1 kplruukkua tilliä
100 grucolaa
1 rklöljyä

Kastike

1/2 kplsitruunan mehu
2 rklöljyä
1 tlsinappia
1 tlhunajaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi meloni. Viipaloi halloumi. Kuori pähkinät. Irrota yrttien lehdet.

    MääräAinesosa
    1/2 kplhunajamelonia
    150 ghalloumijuustoa
    2 dlsuolattuja pistaasipähkinöitä
    1 kplruukkua tilliä
    1 kplruukku minttua
  2. 2

    Purista sitruunan mehu isoon kulhoon. Sekoita öljy, sinappi, hunaja ja suola joukkoon. Lisää meloni, yrttien lehdet ja rucola.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruunan mehu
    2 rklöljyä
    1 tlsinappia
    1 tlhunajaa
    1/2 tlsuolaa
    100 grucolaa
  3. 3

    Kuivaa halloumiviipaleet talouspaperilla ja paista kuumassa öljyssä pannulla molemmin puolin. Lisää juusto ja pähkinät salaattiin ja tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Öljyä, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä