Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hunajameloni-halloumisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa halloumisalaatti kesäpäivän kasvislounaana. Halloumin voi paistaa pannulla tai grillissä.

Ainekset

1/2 kpl
Hunajamelonia
1 kpl
(150 g) halloumijuustoa
2 dl
Suolattuja pistaasipähkinöitä
1 kpl
Ruukku minttua
1 kpl
Ruukkua tilliä
1 kpl
(100 g) rucolaa
1 rkl
Öljyä

Kastike

1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
1 tl
Sinappia
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi meloni. Viipaloi halloumi. Kuori pähkinät. Irrota yrttien lehdet.

1/2 kpl
Hunajamelonia
1 kpl
(150 g) halloumijuustoa
2 dl
Suolattuja pistaasipähkinöitä
1 kpl
Ruukkua tilliä
1 kpl
Ruukku minttua
2

Purista sitruunan mehu isoon kulhoon. Sekoita öljy, sinappi, hunaja ja suola joukkoon. Lisää meloni, yrttien lehdet ja rucola.

1/2 kpl
Sitruunan mehu
2 rkl
Öljyä
1 tl
Sinappia
1 tl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
(100 g) rucolaa
3

Kuivaa halloumiviipaleet talouspaperilla ja paista kuumassa öljyssä pannulla molemmin puolin. Lisää juusto ja pähkinät salaattiin ja tarjoa heti.

1 rkl
Öljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.5.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1353

28,0 g

2,8 g

7,3 g

7,3 g

7,5 g

7,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ruukku minttua,

Ruukkua tilliä,

1 rkl Öljyä,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli