Hyvä Suomi! -kaurafrutti
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista herkullinen riisifrutin suomiversio kaurapuurosta, kauravispistä ja marjoista. Tähän reseptiin voit käyttää myös aamiaiselta yli jääneen puuron.
| 4 dl | vettä |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 250 ml | (1 prk) kauravispiä |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Marjasose | |
|---|---|
| 250 g | (1 ps) kotimaisia pakastemarjoja |
| 1 rkl | sokeria |
- 1.
Ota marjat huoneenlämpöön sulamaan.
- 2.
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita hiutaleet veteen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.
- 3.
Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
- 4.
Kun puuro on jäähtynyt, sekoita vaahto siihen. Jaa kaurafrutti kulhoihin ja laita jääkaappiin.
- 5.
Ota 2 desilitraa marjoja erilleen koristelua varten. Soseuta loput marjat sokerin kanssa kulhossa haarukalla. Lusikoi marjasose kaurafruttien päälle ja koristele marjoilla.
Hyvä Suomi! -kaurafrutti
Valmista herkullinen riisifrutin suomiversio kaurapuurosta, kauravispistä ja marjoista. Tähän reseptiin voit käyttää myös aamiaiselta yli jääneen puuron.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | vettä |
| 2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/4 tl | suolaa |
| 250 ml | (1 prk) kauravispiä |
| 2 tl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Marjasose | |
| 250 g | (1 ps) kotimaisia pakastemarjoja |
| 1 rkl | sokeria |
Valmistus
- 1
Ota marjat huoneenlämpöön sulamaan.
Määrä Ainesosa 250 g (1 ps) kotimaisia pakastemarjoja - 2
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita hiutaleet veteen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.
Määrä Ainesosa 4 dl vettä 2 dl kaurahiutaleita 1/4 tl suolaa - 3
Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Määrä Ainesosa 250 ml (1 prk) kauravispiä 2 tl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 4
Kun puuro on jäähtynyt, sekoita vaahto siihen. Jaa kaurafrutti kulhoihin ja laita jääkaappiin.
- 5
Ota 2 desilitraa marjoja erilleen koristelua varten. Soseuta loput marjat sokerin kanssa kulhossa haarukalla. Lusikoi marjasose kaurafruttien päälle ja koristele marjoilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl sokeria
Hyvästi hävikki: Tee kaurafrutti aamupalalta jääneestä puurosta. Tähän reseptiin tarvitset 4 desilitraa valmista puuroa.
Vinkki: Vaihda marjat kanelilla maustettuun omenasoseeseen.
Ravintosisältö
288
Energiaa kcal
1207
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
288
Energiaa kcal
1207
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
13,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























