Hyvä Suomi! -kaurafrutti
Ainekset
Valmistus
Ota marjat huoneenlämpöön sulamaan.
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita hiutaleet veteen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.
Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Kun puuro on jäähtynyt, sekoita vaahto siihen. Jaa kaurafrutti kulhoihin ja laita jääkaappiin.
Ota 2 desilitraa marjoja erilleen koristelua varten. Soseuta loput marjat sokerin kanssa kulhossa haarukalla. Lusikoi marjasose kaurafruttien päälle ja koristele marjoilla.
Hyvästi hävikki: Tee kaurafrutti aamupalalta jääneestä puurosta. Tähän reseptiin tarvitset 4 desilitraa valmista puuroa.
Vinkki: Vaihda marjat kanelilla maustettuun omenasoseeseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1207
18,0 g
5,3 g
25,5 g
13,0 g
3,3 g
4,0 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli