Hyvä Suomi! -kaurafrutti

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista herkullinen riisifrutin suomiversio kaurapuurosta, kauravispistä ja marjoista. Tähän reseptiin voit käyttää myös aamiaiselta yli jääneen puuron.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 dlvettä
2 dlkaurahiutaleita
1/4 tlsuolaa
250 ml(1 prk) kauravispiä
2 tlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Marjasose

250 g(1 ps) kotimaisia pakastemarjoja
1 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Ota marjat huoneenlämpöön sulamaan.

    MääräAinesosa
    250 g(1 ps) kotimaisia pakastemarjoja
  2. 2

    Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita hiutaleet veteen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.

    MääräAinesosa
    4 dlvettä
    2 dlkaurahiutaleita
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.

    MääräAinesosa
    250 ml(1 prk) kauravispiä
    2 tlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Kun puuro on jäähtynyt, sekoita vaahto siihen. Jaa kaurafrutti kulhoihin ja laita jääkaappiin.

  5. 5

    Ota 2 desilitraa marjoja erilleen koristelua varten. Soseuta loput marjat sokerin kanssa kulhossa haarukalla. Lusikoi marjasose kaurafruttien päälle ja koristele marjoilla.

    MääräAinesosa
    1 rklsokeria

Hyvästi hävikki: Tee kaurafrutti aamupalalta jääneestä puurosta. Tähän reseptiin tarvitset 4 desilitraa valmista puuroa.

Vinkki: Vaihda marjat kanelilla maustettuun omenasoseeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä