Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyvä Suomi! -kaurafrutti

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valmista herkullinen riisifrutin suomiversio kaurapuurosta, kauravispistä ja marjoista.

Ainekset

4 dl
vettä
2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
250 ml
(1 prk) kauravispiä
2 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Marjasose

250 g
(1 ps) kotimaisia pakastemarjoja
1 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota marjat huoneenlämpöön sulamaan.

250 g
(1 ps) kotimaisia pakastemarjoja
2

Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita hiutaleet veteen. Keitä puuroa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Mausta suolalla. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.

4 dl
vettä
2 dl
kaurahiutaleita
1/4 tl
suolaa
3

Vaahdota kauravispi sähkövatkaimella. Mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.

250 ml
(1 prk) kauravispiä
2 tl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4

Kun puuro on jäähtynyt, sekoita vaahto siihen. Jaa kaurafrutti kulhoihin ja laita jääkaappiin.

5

Ota 2 desilitraa marjoja erilleen koristelua varten. Soseuta loput marjat sokerin kanssa kulhossa haarukalla. Lusikoi marjasose kaurafruttien päälle ja koristele marjoilla.

1 rkl
sokeria

Hyvästi hävikki: Tee kaurafrutti aamupalalta jääneestä puurosta. Tähän reseptiin tarvitset 4 desilitraa valmista puuroa.

Vinkki: Vaihda marjat kanelilla maustettuun omenasoseeseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1207

18,0 g

5,3 g

25,5 g

13,0 g

3,3 g

4,0 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli