Inkiväärillä piristetty päärynähilloke

Arvostele resepti
5 Annosta

30 min

Päärynähilloke maustetaan tuoreella inkiväärillä ja aavistuksen kirpeyttä tuo limenmehu. Herkuttele pirteä hilloke puuron, jogurtin, juustojen tai pannareiden kanssa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpäärynöitä
2 1/2 dlhillosokeria
1/2 dlvettä
4 cminkivääriä
1 rkllimen mehua

Valmistus

  1. 1

    Kuori päärynät, poista siemenkodat ja kuutioi malto. Kuori ja raasta inkivääri.

    MääräAinesosa
    1 kgpäärynöitä
    4 cminkivääriä
  2. 2

    Lisää kattilaan päärynät, inkivääri, hillosokeri, vesi ja limen mehu. Kiehauta ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori vaahto pois hillokkeen pinnalta.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlhillosokeria
    1/2 dlvettä
    1 rkllimen mehua
  3. 3

    Purkita hilloke kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Vinkki: Vaihda päärynät omeniin ja keitä pirteänmakuinen omena-inkiväärihilloke.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 cm inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä