Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Inkiväärillä piristetyt katkarapubruchettat

Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Raikas näppipala syntyy inkiväärimarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.

Ainekset

1 kpl
(180 g) katkarapuja
2 kpl
Tomaattia
2 kpl
Limeä
1/2 dl
Basilikaa hienonnettuna
1 - 2 rkl
Inkivääriä raastettuna
1 rkl
Hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) cayennenpippuria
1 kpl
Avokado
10 kpl
Vaaleaa leipää
1 rkl
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1
  1. Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
  2. Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä. Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
  3. Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
  4. Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  5. Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 13.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

110

460

4,0 g

0,6 g

13,9 g

3,4 g

2,1 g

2,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 rkl Inkivääriä raastettuna,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli