Inkiväärillä piristetyt katkarapubruchettat

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Raikas näppipala syntyy inkiväärimarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(180 g) katkarapuja
2 kpltomaattia
2 kpllimeä
1/2 dlbasilikaa hienonnettuna
1 - 2 rklinkivääriä raastettuna
1 rklhunajaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) cayennenpippuria
1 kplavokado
10 kplvaaleaa leipää
1 rklöljyä

Valmistus

  1. 1
    1. Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
    2. Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä. Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
    3. Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
    4. Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
    5. Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 rkl Inkivääriä raastettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025