Inkiväärillä piristetyt katkarapubruchettat

Nappaa talteen!
Raikas näppipala syntyy inkiväärimarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | limeä |
| 1/2 dl | basilikaa hienonnettuna |
| 1 - 2 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) cayennenpippuria |
| 1 kpl | avokado |
| 10 kpl | vaaleaa leipää |
| 1 rkl | öljyä |
- 1.
- Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
- Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä. Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
- Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.
Inkiväärillä piristetyt katkarapubruchettat
Raikas näppipala syntyy inkiväärimarinoiduista katkaravuista, tomaatista ja avokadosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (180 g) katkarapuja |
| 2 kpl | tomaattia |
| 2 kpl | limeä |
| 1/2 dl | basilikaa hienonnettuna |
| 1 - 2 rkl | inkivääriä raastettuna |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) cayennenpippuria |
| 1 kpl | avokado |
| 10 kpl | vaaleaa leipää |
| 1 rkl | öljyä |
Valmistus
- 1
- Sulata katkaravut mikrossa tai siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Valuta.
- Kuori tomaatit terävällä veitsellä tai kuorimaveitsellä. Halkaise, poista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Purista mehut limeistä. Kuori inkivääri ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi tai raasta pienellä terällä. Hienonna basilika.
- Yhdistä katkaravut, tomaatit, lime, inkivääri, basilika ja mausteet kulhossa. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
- Viipaloi leipä. Laita viipaleet uunipellille ja sivele öljyllä. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Halkaise avokado. Poista kivi, kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita kuutiot katkarapujen joukkoon. Levitä täyte leipien päälle.
Ravintosisältö
110
Energiaa kcal
460
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,9 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
110
Energiaa kcal
460
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,9 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 - 2 rkl Inkivääriä raastettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












