Intialainen bataattimunakas | Munakkaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Intialainen bataattimunakas

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

150 g
Bataattia
1 kpl
Peruna
1 kpl
Iso sipuli
1 kpl
Valkosipulin kynsi
1/2 kpl
Punainen paprika
1/2 kpl
Vihreä chili
4 rkl
Öljyä
1 tl
Currya
1/2 tl
Intialaista maustesekoitusta
1/2 tl
Suolaa
4 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi bataatti ja peruna pieniksi. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia, valuta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita, paprikaa ja chiliä keskilämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää curry ja intialainen mausteseos, jatka sekoitellen 5 minuuttia. Lisää peruna- ja bataattikuutiot, jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola, tarkista maku. Siirrä bataatti-kasvisseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea. Kaada puolet bataattiseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1-2 minuuttia. Valuta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.