Intialainen bataattimunakas

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
150 gbataattia
1 kplperuna
1 kpliso sipuli
1 kplvalkosipulin kynsi
1/2 kplpunainen paprika
1/2 kplvihreä chili
4 rklöljyä
1 tlcurrya
1/2 tlintialaista maustesekoitusta
1/2 tlsuolaa
4 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi bataatti ja peruna pieniksi. Keitä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia, valuta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna paprika. Poista chilistä siemenet ja hienonna palko. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista sipuleita, paprikaa ja chiliä keskilämmöllä noin 7 minuuttia. Lisää curry ja intialainen mausteseos, jatka sekoitellen 5 minuuttia. Lisää peruna- ja bataattikuutiot, jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää suola, tarkista maku. Siirrä bataatti-kasvisseos kulhoon ja peitä kannella, jotta se pysyy lämpimänä. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna siinä 1 rkl öljyä. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Kaada puolet munamassasta pannulle, paista noin 4 minuuttia, kunnes munakas on kiinteää ja toiselta puolelta kullanruskea. Kaada puolet bataattiseoksesta munakkaan puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Paista vielä 1-2 minuuttia. Valuta munakas lautaselle. Toista sama loppujen kananmunien kanssa. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä