Isoäidin kaalipata

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Isoäidin kaalipataa ei voita mikään. Hauduta pata hiljalleen kypsäksi ja nauti ruisleivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni valkokaali
2 rklöljyä
2 - 3 kplporkkanaa
2 - 3 kplsipulia
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
1 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
1 tlsuolaa tai yrttisuolaa
1 - 2 rklsinappia
1 tlmaustepippureita tai korianterinsiemeniä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 kplnippu ruohosipulia tai persiljaa
1 tl(kuminoita tai hienonnettua meiramia)

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi kaali. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää siihen kaali tai osa siitä. Ruskista keskilämmöllä hitaasti sekoittaen. Lisää pippurit. Vähennä lämpöä ja lisää loput kasvikset, vesi ja liemikuutio. Sekoita ja hauduta pata kannen alla hiljalleen kypsäksi. Mausta pata lopullisesti, sekoita ja hauduta vielä hetki.Tarjoa lisänä ruisleipää ja juustoa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä