Isoäidin kaalipata - Yhteishyvä

Isoäidin kaalipata

Isoäidin kaalipata
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Isoäidin kaalipataa ei voita mikään. Hauduta pata hiljalleen kypsäksi ja nauti ruisleivän kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pieni valkokaali
2 rkl
Öljyä
2 - 3 kpl
Porkkanaa
2 - 3 kpl
Sipulia
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
1 tl
Suolaa tai yrttisuolaa
1 - 2 rkl
Sinappia
1 tl
Maustepippureita tai korianterinsiemeniä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 kpl
Nippu ruohosipulia tai persiljaa
1 tl
(kuminoita tai hienonnettua meiramia)

Näin teet

1

Kuutioi kaali. Viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa ja lisää siihen kaali tai osa siitä. Ruskista keskilämmöllä hitaasti sekoittaen. Lisää pippurit. Vähennä lämpöä ja lisää loput kasvikset, vesi ja liemikuutio. Sekoita ja hauduta pata kannen alla hiljalleen kypsäksi. Mausta pata lopullisesti, sekoita ja hauduta vielä hetki.Tarjoa lisänä ruisleipää ja juustoa.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa