Italialaiset lihapullat tomaattikastikeessa

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 dlkermaviiliä
1/2 dlkorppujauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 rklkuivattua oreganoa
1/2 dlsilputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dlsilputtuja kivettömiä oliiveja
1 kplkananmuna

Tomaattikastike

1 kplsipuli
1 rklöljyä
2 kpl(à 500 g) tomaattimurskaa
1 dlvettä
1 rklsokeria
1 tlkuivattua basilikaa
1 tlkuivattua oreganoa
1 rklsoijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kulhoon korppujauhot ja kermaviili. Lisää jauheliha ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin kookkaita pullia ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä lihapullia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.Valmista tomaattikastike. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja loput ainekset. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jos kastike on liian hapanta, lisää ripaus sokeria. Siirrä lihapullat kastikkeeseen ja tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä