Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Italialaiset lihapullat tomaattikastikeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 dl
Kermaviiliä
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Kuivattua oreganoa
1/2 dl
Silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 dl
Silputtuja kivettömiä oliiveja
1 kpl
Kananmuna

Tomaattikastike

1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
2 kpl
(à 500 g) tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
1 rkl
Sokeria
1 tl
Kuivattua basilikaa
1 tl
Kuivattua oreganoa
1 rkl
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa kulhoon korppujauhot ja kermaviili. Lisää jauheliha ja muut ainekset. Sekoita tasaiseksi murekemassaksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin kookkaita pullia ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä lihapullia 225-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.Valmista tomaattikastike. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia hetki öljyssä. Lisää kattilaan tomaattimurska ja loput ainekset. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jos kastike on liian hapanta, lisää ripaus sokeria. Siirrä lihapullat kastikkeeseen ja tarjoa keitetyn pastan kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.