Italianpata kinkusta
15 min

Nappaa talteen!
| 350 g | ylikypsää kinkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | tomaattimurskaa (400 g) |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 4 dl | lihalientä |
| 2 dl | rakettispagettia |
| 1 kpl | pakastekasvissekoitusta (300 g) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| hienonnettua persiljaa | |
- 1.
Poista kinkusta kuori ja paloittele liha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda kinkkupaloja hetki pannulla. Lisää sipulit ja öljy ja anna pehmetä. Kaada seos kattilaan ja lisää tomaattimurska ja -sose, lihaliemi ja spagetit. Hauduta 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kasvisseos ja kuumenna pata. Ripottele päälle persiljaa.
Italianpata kinkusta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | ylikypsää kinkkua |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | tomaattimurskaa (400 g) |
| 3 rkl | tomaattisosetta |
| 4 dl | lihalientä |
| 2 dl | rakettispagettia |
| 1 kpl | pakastekasvissekoitusta (300 g) |
Lisäksi | |
| hienonnettua persiljaa | |
Valmistus
- 1
Poista kinkusta kuori ja paloittele liha. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paahda kinkkupaloja hetki pannulla. Lisää sipulit ja öljy ja anna pehmetä. Kaada seos kattilaan ja lisää tomaattimurska ja -sose, lihaliemi ja spagetit. Hauduta 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kasvisseos ja kuumenna pata. Ripottele päälle persiljaa.
Ravintosisältö
268
Energiaa kcal
1122
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
268
Energiaa kcal
1122
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
18,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, 3 rkl Tomaattisosetta, Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























