Itämainen punakaalisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Tässä tulee kaaliraaste uudella tvistillä! Simppeli itämainen salaattikastike ja chili maustavat purppuran värisen punakaalin herkullisella tavalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gpunakaalia
1/2 kplpunaista chiliä
1/2 dlseesaminsiemeniä

Kastike

1 rklrypsiöljyä
1 rklriisiviinietikkaa
2 tlseesamiöljyä
1/2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Raasta punakaali ohuiksi suikaleiksi esim. juustohöylällä. Hienonna chili ja sekoita punakaalin joukkoon.

    MääräAinesosa
    500 gpunakaalia
    1/2 kplpunaista chiliä
  2. 2

    Sekoita kastikkeen ainekset ja valuta salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle siemenet.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklriisiviinietikkaa
    2 tlseesamiöljyä
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 dlseesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä