Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Liota perunoita kylmässä vedessä 20 minuuttia. Kuori ja leikkaa inkivääri ja chili ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljyt pannulla ja pikapaista inkivääri-chili-valkosipuliseos. Siirrä syrjään.
Keitä perunoita suolalla maustetussa (1 tl/1/2 l) vedessä 2 minuuttia. Siivilöi perunat ja säästä vesi. Siirrä perunat kulhoon. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen keitinlientä ja inkivääri-chiliseos. Leikkaa purjosta ohuen ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet puoleksi minuutiksi keitinveteen ja nosta kuivahtamaan paperin päälle. Mausta perunat soijakastikkeella ja koristele purjoviipaleilla. Tarjoa liha- tai kanaruoan kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
284
68
2,3 g
0,3 g
9,8 g
0,5 g
0,5 g
1,3 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala tuoretta inkivääriä,
Punaista chiliä,
Valkosipulinkynsi,
2 tl Seesamiöljyä,
Pala purjon vihreää osaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli