Itämaiset olkiperunat

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Inkivääri, chili ja purjo maistuvat perunan kanssa. Itämaiset olkiperunat tuovat vaihtelua perunaruokiin. Nauti kanan tai lihan kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplperunaa
pala tuoretta inkivääriä
1/2 kplpunaista chiliä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 tlrypsiöljyä
2 tlseesamiöljyä
pala purjon vihreää osaa
1 rklmakeaa soijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Liota perunoita kylmässä vedessä 20 minuuttia. Kuori ja leikkaa inkivääri ja chili ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljyt pannulla ja pikapaista inkivääri-chili-valkosipuliseos. Siirrä syrjään.

    Keitä perunoita suolalla maustetussa (1 tl/1/2 l) vedessä 2 minuuttia. Siivilöi perunat ja säästä vesi. Siirrä perunat kulhoon. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen keitinlientä ja inkivääri-chiliseos. Leikkaa purjosta ohuen ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet puoleksi minuutiksi keitinveteen ja nosta kuivahtamaan paperin päälle. Mausta perunat soijakastikkeella ja koristele purjoviipaleilla. Tarjoa liha- tai kanaruoan kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Pala tuoretta inkivääriä, Punaista chiliä, Valkosipulinkynsi, 2 tl Seesamiöljyä, Pala purjon vihreää osaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025