Itämaiset olkiperunat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Itämaiset olkiperunat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Inkivääri, chili ja purjo maistuvat perunan kanssa. Itämaiset olkiperunat tuovat vaihtelua perunaruokiin. Nauti kanan tai lihan kanssa.

Ainekset

4 kpl
Perunaa
Pala tuoretta inkivääriä
1/2 kpl
Punaista chiliä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 tl
Rypsiöljyä
2 tl
Seesamiöljyä
Pala purjon vihreää osaa
1 rkl
Makeaa soijakastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Liota perunoita kylmässä vedessä 20 minuuttia. Kuori ja leikkaa inkivääri ja chili ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljyt pannulla ja pikapaista inkivääri-chili-valkosipuliseos. Siirrä syrjään.

Keitä perunoita suolalla maustetussa (1 tl/1/2 l) vedessä 2 minuuttia. Siivilöi perunat ja säästä vesi. Siirrä perunat kulhoon. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen keitinlientä ja inkivääri-chiliseos. Leikkaa purjosta ohuen ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet puoleksi minuutiksi keitinveteen ja nosta kuivahtamaan paperin päälle. Mausta perunat soijakastikkeella ja koristele purjoviipaleilla. Tarjoa liha- tai kanaruoan kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

284

68

2,3 g

0,3 g

9,8 g

0,5 g

0,5 g

1,3 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala tuoretta inkivääriä,

Punaista chiliä,

Valkosipulinkynsi,

2 tl Seesamiöljyä,

Pala purjon vihreää osaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli