Itämaiset olkiperunat
Ainekset
Valmistus
Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Liota perunoita kylmässä vedessä 20 minuuttia. Kuori ja leikkaa inkivääri ja chili ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuumenna öljyt pannulla ja pikapaista inkivääri-chili-valkosipuliseos. Siirrä syrjään.
Keitä perunoita suolalla maustetussa (1 tl/1/2 l) vedessä 2 minuuttia. Siivilöi perunat ja säästä vesi. Siirrä perunat kulhoon. Sekoita joukkoon muutama lusikallinen keitinlientä ja inkivääri-chiliseos. Leikkaa purjosta ohuen ohuita suikaleita. Siirrä suikaleet puoleksi minuutiksi keitinveteen ja nosta kuivahtamaan paperin päälle. Mausta perunat soijakastikkeella ja koristele purjoviipaleilla. Tarjoa liha- tai kanaruoan kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
68
284
2,3 g
0,3 g
9,8 g
0,5 g
0,5 g
1,3 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Pala tuoretta inkivääriä,
Punaista chiliä,
Valkosipulinkynsi,
2 tl Seesamiöljyä,
Pala purjon vihreää osaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli