Jauheliha-pepperonirisotto

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min

Maukas jauheliha-pepperonirisotto viimeistellään parmesaaniraasteella. Nauti risotto raikkaan salaatin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni purjo
100 gpepperoni-makkaraa
400 gnaudan vähärasvaista jauhelihaa
1 rklöljyä
3 dlrisottoriisiä
1 lvettä
2 rklvasikanfondia
1/2 kplruukkua basilikaa
1 dlaurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 dlparmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Pese ja suikaloi purjo. Hienonna pepperoni. Ruskista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää purjo, pepperoni ja riisi ruskistuksen loppuvaiheessa. Kuullota muutama minuutti, varo, ettei riisi pala pohjaan.

  2. 2

    Kiehauta toisessa kattilassa vesi, lisää fondi. Anna liemen kiehua miedolla lämmöllä. Annostele lientä kauhalla jauhelihariisin joukkoon vähän kerrallaan. Anna hautua. Lisää uutta lientä heti kun edellinen on imeytynyt. Jatka keittäen risottoa näin noin 25 minuuttia.

  3. 3

    Hienonna basilika ja lisää se risottoon aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kanssa. Sekoita.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä