Jauheliha-pepperonirisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-pepperonirisotto

jauheliha-pepperonirisotto
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Maukas jauheliha-pepperonirisotto viimeistellään parmesaaniraasteella. Nauti risotto raikkaan salaatin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pieni purjo
100 g
Pepperoni-makkaraa
400 g
Naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
3 dl
Risottoriisiä
1 l
Vettä
2 rkl
Vasikanfondia
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 dl
Parmesaaniraastetta

Näin teet

1

Pese ja suikaloi purjo. Hienonna pepperoni. Ruskista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää purjo, pepperoni ja riisi ruskistuksen loppuvaiheessa. Kuullota muutama minuutti, varo, ettei riisi pala pohjaan.

2

Kiehauta toisessa kattilassa vesi, lisää fondi. Anna liemen kiehua miedolla lämmöllä. Annostele lientä kauhalla jauhelihariisin joukkoon vähän kerrallaan. Anna hautua. Lisää uutta lientä heti kun edellinen on imeytynyt. Jatka keittäen risottoa näin noin 25 minuuttia.

3

Hienonna basilika ja lisää se risottoon aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kanssa. Sekoita.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.8.2007
Muokattu: 15.5.2019