Jauheliha-pepperonirisotto | Risotot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
jauheliha-pepperonirisotto

Jauheliha-pepperonirisotto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas jauheliha-pepperonirisotto viimeistellään parmesaaniraasteella. Nauti risotto raikkaan salaatin kera.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Pieni purjo
100 g
Pepperoni-makkaraa
400 g
Naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 rkl
Öljyä
3 dl
Risottoriisiä
1 l
Vettä
2 rkl
Vasikanfondia
1/2 kpl
Ruukkua basilikaa
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 dl
Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja suikaloi purjo. Hienonna pepperoni. Ruskista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää purjo, pepperoni ja riisi ruskistuksen loppuvaiheessa. Kuullota muutama minuutti, varo, ettei riisi pala pohjaan.

2

Kiehauta toisessa kattilassa vesi, lisää fondi. Anna liemen kiehua miedolla lämmöllä. Annostele lientä kauhalla jauhelihariisin joukkoon vähän kerrallaan. Anna hautua. Lisää uutta lientä heti kun edellinen on imeytynyt. Jatka keittäen risottoa näin noin 25 minuuttia.

3

Hienonna basilika ja lisää se risottoon aurinkokuivattujen tomaattien ja parmesaanin kanssa. Sekoita.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.8.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.