Jauhelihakastike italialaisittain - Yhteishyvä

Jauhelihakastike italialaisittain

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 kpl
Juuriselleriä
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Punasipulia
400 g
Paistijauhelihaa
2 kpl
Pihvitomaattia
50 g
Tomaattipyreetä
Sokeria
1 kpl
Lihaliemikuutio
2 1/2 dl
Vettä
1/2 tl
Timjamia
Oreganoa
Suolaa

LISÄKSI:

(1d punaviiniä)
1/2 dl
Silputtua basilikaa

Näin teet

1

Kuori ja paloittele selleri ja porkkanat pieneksi. Kuori ja silppua valkosipulit ja punasipulit. Kuullota pienityt kasvikset pannulla öljyssä ja lisää sekaan jauheliha. Paista, kunnes liha on kypsää. Lisää pienityt tomaatit, joista kanta on poistettu sekä tomaattipyree, sokeri, lihaliemikuutio, vesi ja kuivatut yrtit. Anna poreilla hiljalleen kannen alla noin ½ tuntia ja lisää vettä tarpeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa halutessasi viini ja silputtu tuore basilika ja kypsennä vielä noin viiden minuutin ajan. Tarjoa keitetyn nauhapastan kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 19.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa