Jauhelihakastike italialaisittain

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kpljuuriselleriä
2 kplporkkanaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kplpunasipulia
400 gpaistijauhelihaa
2 kplpihvitomaattia
50 gtomaattipyreetä
sokeria
1 kpllihaliemikuutio
2 1/2 dlvettä
1/2 tltimjamia
oreganoa
suolaa

Lisäksi:

(1d punaviiniä)
1/2 dlsilputtua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele selleri ja porkkanat pieneksi. Kuori ja silppua valkosipulit ja punasipulit. Kuullota pienityt kasvikset pannulla öljyssä ja lisää sekaan jauheliha. Paista, kunnes liha on kypsää. Lisää pienityt tomaatit, joista kanta on poistettu sekä tomaattipyree, sokeri, lihaliemikuutio, vesi ja kuivatut yrtit. Anna poreilla hiljalleen kannen alla noin ½ tuntia ja lisää vettä tarpeen mukaan. Lisää loppuvaiheessa halutessasi viini ja silputtu tuore basilika ja kypsennä vielä noin viiden minuutin ajan. Tarjoa keitetyn nauhapastan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025