Jouluinen britakääretorttu

arvosana5/5

(2)arviota
12 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pyöräytä makean marenkinen britakakku kääretortun muotoon. Kätke leivonnaisen sisään ihanan raikasta karpalokreemiä.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
75 gmargariinia
1 dlsokeria
4 kplkanamunan keltuaista
1/2 dlmaitoa

Marenki

4 kplkananmunan valkuaista
2 dlsokeria
50 g(1 ps) mantelilastuja

Karpalokreemi

400 g(2 ps) karpaloita (pakaste)
145 g(1 levy) valkosuklaata
63 g(1 ps) vaniljakastikejauhetta
2 dlmaitoa

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
    1

    Ota rasva, munat ja maito huoneenlämpöön reilu tunti ennen leipomista. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    4 kplkananmunan valkuaista
  2. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten
    2

    Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen vähän kerrallaan.

    MääräAinesosa
    1 tlleivinjauhetta
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    75 gmargariinia
    1 dlsokeria
    4 kplkanamunan keltuaista
    1/2 dlmaitoa
  3. Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut
    3

    Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    50 g(1 ps) mantelilastuja
  4.  Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle
    4

    Valmista kreemi. Kuumenna ¾ karpaloista mikrossa. Soseuta. Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Lisää karpalosose ja suklaa. Sekoita. Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle. Tarjoa loput karpalot kääretortun kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    63 g(1 ps) vaniljakastikejauhetta
    145 g(1 levy) valkosuklaata
    400 g(2 ps) karpaloita (pakaste)

Viimeistele kääretorttu halutessasi tomusokerihunnulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä