
Jouluinen britakääretorttu
Ainekset
Pohja
Marenki
Karpalokreemi
Valmistus
Ota rasva, munat ja maito huoneenlämpöön reilu tunti ennen leipomista. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen vähän kerrallaan.
Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kreemi. Kuumenna ¾ karpaloista mikrossa. Soseuta. Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Lisää karpalosose ja suklaa. Sekoita. Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle. Tarjoa loput karpalot kääretortun kanssa.
Viimeistele kääretorttu halutessasi tomusokerihunnulla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
327
1370
16,2 g
6,3 g
37,0 g
30,4 g
1,9 g
7,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli