Jouluinen britakääretorttu | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jouluinen britakääretorttu
Play

Jouluinen britakääretorttu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Pyöräytä makean marenkinen britakakku kääretortun muotoon. Kätke kierteeseen raikasta karpalokreemiä.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
75 g
margariinia
1 dl
sokeria
4 kpl
kanamunan keltuaista
1/2 dl
maitoa

marenki

4 kpl
kananmunan valkuaista
2 dl
sokeria
50 g
(1 ps) mantelilastuja

karpalokreemi

400 g
(2 ps) karpaloita (pakaste)
145 g
(1 levy) valkosuklaata
63 g
(1 ps) vaniljakastikejauhetta
2 dl
maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi
1

Ota rasva, munat ja maito huoneenlämpöön reilu tunti ennen leipomista. Säädä uuni 150 asteeseen. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.

2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunan valkuaista
Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten
2

Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen vähän kerrallaan.

1 tl
leivinjauhetta
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
75 g
margariinia
1 dl
sokeria
4 kpl
kanamunan keltuaista
1/2 dl
maitoa
Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut
3

Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.

50 g
(1 ps) mantelilastuja
 Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle
4

Valmista kreemi. Kuumenna ¾ karpaloista mikrossa. Soseuta. Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Lisää karpalosose ja suklaa. Sekoita. Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle. Tarjoa loput karpalot kääretortun kanssa.

2 dl
maitoa
63 g
(1 ps) vaniljakastikejauhetta
145 g
(1 levy) valkosuklaata
400 g
(2 ps) karpaloita (pakaste)

Viimeistele kääretorttu halutessasi tomusokerihunnulla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1263

302

13,6 g

4,5 g

36,6 g

29,8 g

1,9 g

7,1 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

63 g (1 ps) vaniljakastikejauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli