Jouluinen britakääretorttu
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pyöräytä makean marenkinen britakakku kääretortun muotoon. Kätke leivonnaisen sisään ihanan raikasta karpalokreemiä.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 75 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 4 kpl | kanamunan keltuaista |
| 1/2 dl | maitoa |
| Marenki | |
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 50 g | (1 ps) mantelilastuja |
| Karpalokreemi | |
| 400 g | (2 ps) karpaloita (pakaste) |
| 145 g | (1 levy) valkosuklaata |
| 63 g | (1 ps) vaniljakastikejauhetta |
| 2 dl | maitoa |
- 1.
Ota rasva, munat ja maito huoneenlämpöön reilu tunti ennen leipomista. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
- 2.
Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen vähän kerrallaan.
- 3.
Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4.
Valmista kreemi. Kuumenna ¾ karpaloista mikrossa. Soseuta. Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Lisää karpalosose ja suklaa. Sekoita. Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle. Tarjoa loput karpalot kääretortun kanssa.
Jouluinen britakääretorttu
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Pyöräytä makean marenkinen britakakku kääretortun muotoon. Kätke leivonnaisen sisään ihanan raikasta karpalokreemiä.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 75 g | margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 4 kpl | kanamunan keltuaista |
| 1/2 dl | maitoa |
Marenki | |
| 4 kpl | kananmunan valkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 50 g | (1 ps) mantelilastuja |
Karpalokreemi | |
| 400 g | (2 ps) karpaloita (pakaste) |
| 145 g | (1 levy) valkosuklaata |
| 63 g | (1 ps) vaniljakastikejauhetta |
| 2 dl | maitoa |
Valmistus (Uuni 150°C)
1Ota rasva, munat ja maito huoneenlämpöön reilu tunti ennen leipomista. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten.
Määrä Ainesosa 2 dl sokeria 4 kpl kananmunan valkuaista
2Valmista taikina. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhossa. Vaahdota toisessa kulhossa pehmeä margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. Lisää maito ja jauhoseos vuorotellen vähän kerrallaan.
Määrä Ainesosa 1 tl leivinjauhetta 1 1/2 dl vehnäjauhoja 75 g margariinia 1 dl sokeria 4 kpl kanamunan keltuaista 1/2 dl maitoa
3Levitä taikina leivinpaperille pellille 25 x 35 cm:n levyksi. Levitä marenki päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Kypsennä uunin alatasolla 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 50 g (1 ps) mantelilastuja
4Valmista kreemi. Kuumenna ¾ karpaloista mikrossa. Soseuta. Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon. Lisää karpalosose ja suklaa. Sekoita. Kumoa pohjalevy varovasti leivinpaperin päälle. Levitä karpalokreemi levylle. Ripottele päälle reilu puolet karpaloista. Kääri rullalle. Tarjoa loput karpalot kääretortun kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl maitoa 63 g (1 ps) vaniljakastikejauhetta 145 g (1 levy) valkosuklaata 400 g (2 ps) karpaloita (pakaste)
Viimeistele kääretorttu halutessasi tomusokerihunnulla.
Ravintosisältö
327
Energiaa kcal
1370
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
30,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
327
Energiaa kcal
1370
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
30,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































