Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jouluinen uunilohi

timer-icon45 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tee uunilohesta jouluaterian päätähti! Mausta lohifilee uuniin mennessä voilla ja hunajalla, ja koristele kypsä, meheväksi paistunut joululohi sesongin hedelmillä sekä siemenillä ja yrteillä.

Ainekset

1 kpl
lohifilee (noin 1,2 kg)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
100 g
voita
1 rkl
juoksevaa hunajaa
2 rkl
sitruunan mehua

Kastike

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
200 g
(1 prk) ranskankermaa
2 tl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna (luomu)
1 rkl
sitruunan mehua (luomu)

Lisäksi

viikunaa, limeä, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä tai siemeniä, yrttejä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~46
56
/yht. 11 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Laita lohifilee leivinpaperille uunipellille. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Laita voi nokareina lohen päälle. Valuta hunaja pinnalle. Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää, mutta vielä lohkeavan pehmeää. Voit tarkistaa kypsyyden paistolämpömittarilla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan. Lohi on mehevää 42-asteisena. Kypsemmän kalan ystävät paistavat lohen 58-asteiseksi.

1 kpl
lohifilee (noin 1,2 kg)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
100 g
voita
1 rkl
juoksevaa hunajaa
2

Tee kastike kalan kypsyessä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna tilli. Sekoita ne ranskankermaan. Mausta kastike oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Pese sitruuna, raasta 1 tl kuorta ja purista sitruunan mehu. Sekoita 1 rkl sitruunanmehua kastikkeeseen.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(ruukkua) tilliä
200 g
(1 prk) ranskankermaa
2 tl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna (luomu)
1 rkl
sitruunan mehua (luomu)
3

Pese tai huuhtele koristeeksi tulevat hedelmät tarvittaessa. Kuivaa ne ja leikkaa lohkoiksi tai viipaleiksi.

viikunaa, limeä, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä tai siemeniä, yrttejä
4

Pirskottele 2 rkl sitruunamehua kypsän lohen pinnalle. Levitä ranskankermakastike hieman jäähtyneelle lohelle. Koristele joulukala hedelmillä, karpaloilla, siemenillä ja yrteillä.

2 rkl
sitruunan mehua
viikunaa, limeä, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä tai siemeniä, yrttejä
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 4.11.2022
|
Muokattu: 4.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

180

753

17,3 g

10,0 g

3,0 g

2,9 g

3,0 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sitruunan kuorta raastettuna (luomu),

viikunaa, limeä, kuivattuja karpaloita, pähkinöitä tai siemeniä, yrttejä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli