Jouluiset juustopallot
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpot juustopopsit ovat herkullinen tarjottava pikkujoulun juustopöytään ja illanistujaisten pikkusuolaisiksi.
| 100 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 125 g | (1 rs) tuorejuustoa (esim. rainbow valkosipuli-persilja) |
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 1 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| pyöreitä voileipäkeksejä (table water) | |
| suolatikkuja | |
- 1.
Paahda pähkinöitä leivinpaperilla pellillä 200 asteessa 5 minuuttia. Siirrä pähkinät leikkuulaudalle jäähtymään.
- 2.
Sekoita juustot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
- 3.
Rouhi pähkinät hienoksi muruksi. Hienonna karpalot. Sekoita pähkinät, karpalot ja ruohosipuli syvällä lautasella. Ota ripotetta 1/3 ja sekoita juustomassaan.
- 4.
Valmista juustopallot nostamalla nokare juustomassaa ripotteen joukkoon kahden teelusikan avulla. Juustomassa on vielä tässä vaiheessa löysähköä, mutta jähmettyy kylmässä. Pyörittele juustopalloa ripotteessa lusikan avulla. Siirrä pallot jääkaappiin vähintään tunniksi.
- 5.
Muotoile palloja tarvittaessa pyöreämmäksi. Työnnä suolatikku pallojen keskelle ennen tarjoilua. Tarjoa juustopallot voileipäkeksien kanssa.
Jouluiset juustopallot
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Helpot juustopopsit ovat herkullinen tarjottava pikkujoulun juustopöytään ja illanistujaisten pikkusuolaisiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | (1 ps) pekaanipähkinöitä |
| 125 g | (1 rs) tuorejuustoa (esim. rainbow valkosipuli-persilja) |
| 140 g | (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 1 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
Lisäksi | |
| pyöreitä voileipäkeksejä (table water) | |
| suolatikkuja | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Paahda pähkinöitä leivinpaperilla pellillä 200 asteessa 5 minuuttia. Siirrä pähkinät leikkuulaudalle jäähtymään.
Määrä Ainesosa 100 g (1 ps) pekaanipähkinöitä - 2
Sekoita juustot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.
Määrä Ainesosa 125 g (1 rs) tuorejuustoa (esim. rainbow valkosipuli-persilja) 140 g (1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon) - 3
Rouhi pähkinät hienoksi muruksi. Hienonna karpalot. Sekoita pähkinät, karpalot ja ruohosipuli syvällä lautasella. Ota ripotetta 1/3 ja sekoita juustomassaan.
Määrä Ainesosa 1 dl kuivattuja karpaloita 1 dl ruohosipulia hienonnettuna - 4
Valmista juustopallot nostamalla nokare juustomassaa ripotteen joukkoon kahden teelusikan avulla. Juustomassa on vielä tässä vaiheessa löysähköä, mutta jähmettyy kylmässä. Pyörittele juustopalloa ripotteessa lusikan avulla. Siirrä pallot jääkaappiin vähintään tunniksi.
- 5
Muotoile palloja tarvittaessa pyöreämmäksi. Työnnä suolatikku pallojen keskelle ennen tarjoilua. Tarjoa juustopallot voileipäkeksien kanssa.
Määrä Ainesosa suolatikkuja pyöreitä voileipäkeksejä (table water)
Ravintosisältö
107
Energiaa kcal
446
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
107
Energiaa kcal
446
Energiaa kj
10,1 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kuivattuja karpaloita, pyöreitä voileipäkeksejä (table water), suolatikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























