Jouluiset juustopallot

arvosana5/5

(1)arvio
15 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Helpot juustopopsit ovat herkullinen tarjottava pikkujoulun juustopöytään ja illanistujaisten pikkusuolaisiksi.

Ainekset

MääräAinesosa
100 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
125 g(1 rs) tuorejuustoa (esim. rainbow valkosipuli-persilja)
140 g(1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon)
1 dlkuivattuja karpaloita
1 dlruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi

pyöreitä voileipäkeksejä (table water)
suolatikkuja

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Paahda pähkinöitä leivinpaperilla pellillä 200 asteessa 5 minuuttia. Siirrä pähkinät leikkuulaudalle jäähtymään.

    MääräAinesosa
    100 g(1 ps) pekaanipähkinöitä
  2. 2

    Sekoita juustot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella.

    MääräAinesosa
    125 g(1 rs) tuorejuustoa (esim. rainbow valkosipuli-persilja)
    140 g(1 rs) levitettävää vuohenjuustoa (soignon)
  3. 3

    Rouhi pähkinät hienoksi muruksi. Hienonna karpalot. Sekoita pähkinät, karpalot ja ruohosipuli syvällä lautasella. Ota ripotetta 1/3 ja sekoita juustomassaan.

    MääräAinesosa
    1 dlkuivattuja karpaloita
    1 dlruohosipulia hienonnettuna
  4. 4

    Valmista juustopallot nostamalla nokare juustomassaa ripotteen joukkoon kahden teelusikan avulla. Juustomassa on vielä tässä vaiheessa löysähköä, mutta jähmettyy kylmässä. Pyörittele juustopalloa ripotteessa lusikan avulla. Siirrä pallot jääkaappiin vähintään tunniksi.

  5. 5

    Muotoile palloja tarvittaessa pyöreämmäksi. Työnnä suolatikku pallojen keskelle ennen tarjoilua. Tarjoa juustopallot voileipäkeksien kanssa.

    MääräAinesosa
    suolatikkuja
    pyöreitä voileipäkeksejä (table water)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kuivattuja karpaloita, pyöreitä voileipäkeksejä (table water), suolatikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
21.10.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä