Joulusilakat
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marinoi silakat joulumausteisessa glögiliemessä. Kylmät kalat maistuvat joulupöydässä sellaisenaan tai juhlavina alkupaloina leipäviipaleiden päällä.
| 250 g | (1 pkt) silakkafileitä |
| Etikkaliemi | |
|---|---|
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 rkl | suolaa |
| Glögiliemi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 3 dl | perinteistä glögijuomaa |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suola |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 5 kpl | neilikkaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
- 1.
Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
- 2.
Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Vedä halutessasi silakoiden nahka irti työntämällä sormet fileen paksummasta päästä fileen ja nahan väliin. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja poista selkäevät. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- 3.
Valmista glögiliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Yhdistä glögiliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
- 4.
Valuta etikkaliemi silakoista. Laita silakat puhtaaseen kannelliseen astiaan. Kaada glögiliemi päälle. Sulje tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 5.
Tarjoa silakat esimerkiksi tumman limpun kanssa.
Marinoi silakat joulumausteisessa glögiliemessä. Kylmät kalat maistuvat joulupöydässä sellaisenaan tai juhlavina alkupaloina leipäviipaleiden päällä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) silakkafileitä |
Etikkaliemi | |
| 5 dl | vettä |
| 1 dl | väkiviinaetikkaa |
| 1 rkl | suolaa |
Glögiliemi | |
| 1 kpl | punasipuli |
| 3 dl | perinteistä glögijuomaa |
| 1/2 dl | punaviinietikkaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | suola |
| 5 kpl | maustepippuria |
| 5 kpl | neilikkaa |
| 1 kpl | laakerinlehti |
Valmistus
- 1
Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) silakkafileitä - 2
Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Vedä halutessasi silakoiden nahka irti työntämällä sormet fileen paksummasta päästä fileen ja nahan väliin. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja poista selkäevät. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
Määrä Ainesosa 1 rkl suolaa 1 dl väkiviinaetikkaa 5 dl vettä - 3
Valmista glögiliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Yhdistä glögiliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 kpl laakerinlehti 5 kpl neilikkaa 5 kpl maustepippuria 1 tl suola 1/2 dl sokeria 1/2 dl punaviinietikkaa 3 dl perinteistä glögijuomaa - 4
Valuta etikkaliemi silakoista. Laita silakat puhtaaseen kannelliseen astiaan. Kaada glögiliemi päälle. Sulje tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
- 5
Tarjoa silakat esimerkiksi tumman limpun kanssa.
Ravintosisältö
97
Energiaa kcal
406
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
10,1 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
97
Energiaa kcal
406
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
0,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,8 g
Hiilihydraatteja
10,1 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























