Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulusilakat

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Marinoi silakat joulumausteisessa glögiliemessä. Kylmät kalat maistuvat joulupöydässä sellaisenaan tai juhlavien alkupalojen muodossa.

Ainekset

250 g
(1 pkt) silakkafileitä

Etikkaliemi

5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
1 rkl
suolaa

Glögiliemi

1 kpl
punasipuli
3 dl
perinteistä glögijuomaa
1/2 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1 tl
suola
5 kpl
maustepippuria
5 kpl
neilikkaa
1 kpl
laakerinlehti

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele silakat tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä.

2

Yhdistä etikkaliemen ainekset kulhossa. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Vedä halutessasi silakoiden nahka irti työntämällä sormet fileen paksummasta päästä fileen ja nahan väliin. Leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan ja poista selkäevät. Lisää silakat liemeen. Peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

3

Valmista glögiliemi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Yhdistä glögiliemen ainekset kattilassa. Kiehauta seos ja jäähdytä jääkaappikylmäksi.

4

Valuta etikkaliemi silakoista. Laita silakat puhtaaseen kannelliseen astiaan. Kaada glögiliemi päälle. Sulje tiiviisti ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

5

Tarjoa silakat esimerkiksi tumman limpun kanssa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 21.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

75

316

2,8 g

0,6 g

5,5 g

4,9 g

0,4 g

5,4 g

3,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli