Juhlava kuhakeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Keitä maukas kuhakeitto pakastekuhasta. Tilliöljy viimeistelee annoksen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastekuhafileitä
1 rklvoita
5 kplkiinteää perunaa
1 kplsipuli
5 dlkalalientä
4 kplmaustepippuria
2 dlkermaa
1 dlmaitoa
sahramia
suolaa

Tilliöljy

1 kplruukku tilliä
tilkka sitruunamehua
suolaa
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Anna kalafileiden sulaa. Kuori ja paloittele perunat, suikaloi sipuli. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää pippurit. Keitä perunakuutiot ja sipuli kypsiksi.

    MääräAinesosa
    300 gpakastekuhafileitä
    5 kplkiinteää perunaa
    1 kplsipuli
    5 dlkalalientä
    4 kplmaustepippuria
  2. 2

    Pyöräytä tilliöljyn ainekset sileäksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku tilliä
    tilkka sitruunamehua
    suolaa
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää keittoon kerma ja maito, mausta suolalla ja sahramilla. Kuumenna voi pannulla. Paista kuhafileitä pari minuuttia puoleltaan, mausta kevyesti suolalla. Annostele keitto lautasille, nosta päälle kalafileet. Valuta päälle tilliöljyä.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    1 dlmaitoa
    suolaa
    sahramia
    1 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Maustepippuria, Sahramia, Suolaa, Ruukku tilliä, Tilkka sitruunamehua, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä