Juhlava kuhakeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juhlava kuhakeitto resepti

Juhlava kuhakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas kuhakeitto pakastekuhasta. Tilliöljy viimeistelee annoksen.

Ainekset

300 g
Pakastekuhafileitä
1 rkl
Voita
5 kpl
Kiinteää perunaa
1 kpl
Sipuli
5 dl
Kalalientä
4 kpl
Maustepippuria
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
Sahramia
Suolaa

tilliöljy

1 kpl
Ruukku tilliä
Tilkka sitruunamehua
Suolaa
1/2 dl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Anna kalafileiden sulaa. Kuori ja paloittele perunat, suikaloi sipuli. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää pippurit. Keitä perunakuutiot ja sipuli kypsiksi.

300 g
Pakastekuhafileitä
5 kpl
Kiinteää perunaa
1 kpl
Sipuli
5 dl
Kalalientä
4 kpl
Maustepippuria
2

Pyöräytä tilliöljyn ainekset sileäksi sauvasekoittimella.

1 kpl
Ruukku tilliä
Tilkka sitruunamehua
Suolaa
1/2 dl
Rypsiöljyä
3

Lisää keittoon kerma ja maito, mausta suolalla ja sahramilla. Kuumenna voi pannulla. Paista kuhafileitä pari minuuttia puoleltaan, mausta kevyesti suolalla. Annostele keitto lautasille, nosta päälle kalafileet. Valuta päälle tilliöljyä.

2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
Suolaa
Sahramia
1 rkl
Voita
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1874

448

34,3 g

16,3 g

14,3 g

3,3 g

1,0 g

19,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Maustepippuria,

Sahramia,

Suolaa,

Ruukku tilliä,

Tilkka sitruunamehua,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli