Juhlava punaviinilammaspata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juhlava punaviinilammaspata

Juhlava punaviinilammaspata

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Burgundinpadan makuja sisältävä uuniruoka on täydellinen valinta pääsiäispöytään. Punaviinin täyteläistämä yrttinen karitsapata maustetaan pekonilla. Juurekset muhivat padassa herkullisen makeiksi. Pata on helppo valmistaa luuttomasta karitsanpaistista.

Ainekset

1 kpl
(n. 1,2 kg) maustettu luuton karitsanpaisti
140 g
(1 pkt) pekonia
4 kpl
porkkanaa
200 g
juuriselleriä tai palsternakkaa
200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 kpl
laakerinlehteä
7 1/2 dl
(1 pullo) punaviiniä (5,5 %)
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 dl
vettä
rypsiöljyä paistamiseen
(suolaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista paistista verkko ja kuutioi liha. Suikaloi pekoni. Ruskista pekoni pannulla ja siirrä pataan (vetoisuus 4 litraa). Ruskista lihapalat pekoninrasvassa muutamassa erässä. Lisää tarvittaessa öljyä. Siirrä lihat pataan.

1 kpl
(n. 1,2 kg) maustettu luuton karitsanpaisti
140 g
(1 pkt) pekonia
2

Pese, kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele herkkusienet ja puolita isoimmat. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä muutamassa erässä ja sekoita pataan. Lisää timjami, pippuri ja laakerinlehdet.

200 g
juuriselleriä tai palsternakkaa
4 kpl
porkkanaa
200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 kpl
laakerinlehteä
rypsiöljyä paistamiseen
3

Sekoita viini ja tomaattipyree pannulla. Kaada pataan ja lisää 2 dl vettä. Kypsennä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen, peitä kannella ja kypsennä noin 1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.

7 1/2 dl
(1 pullo) punaviiniä (5,5 %)
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 dl
vettä
(suolaa)

Vinkki: Sekoita kypsien ohrasuurimoiden joukkoon rucolaa ja saat juhlavan lisäkkeen.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

666

159

5,8 g

2,1 g

4,8 g

3,5 g

2,3 g

4,6 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl (n, 1,2 kg) maustettu luuton karitsanpaisti ,

4 kpl laakerinlehteä,

rypsiöljyä paistamiseen,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli