Juhlava punaviinilammaspata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhlava punaviinilammaspata

Juhlava punaviinilammaspata
Annokset
8
Valmistusaika
Useita tunteja
Burgundinpadan makuja sisältävä uuniruoka on täydellinen valinta pääsiäispöytään. Punaviinin täyteläistämä yrttinen karitsapata maustetaan pekonilla. Juurekset muhivat padassa herkullisen makeiksi. Pata on helppo valmistaa luuttomasta karitsanpaistista.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(n. 1,2 kg) maustettu luuton karitsanpaisti
140 g
(1 pkt) pekonia
4 kpl
porkkanaa
200 g
juuriselleriä tai palsternakkaa
200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 kpl
laakerinlehteä
7 1/2 dl
(1 pullo) punaviiniä (5,5 %)
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 dl
vettä
rypsiöljyä paistamiseen
(suolaa)

Vinkki: Sekoita kypsien ohrasuurimoiden joukkoon rucolaa ja saat juhlavan lisäkkeen.

Näin teet

1

Poista paistista verkko ja kuutioi liha. Suikaloi pekoni. Ruskista pekoni pannulla ja siirrä pataan (vetoisuus 4 litraa). Ruskista lihapalat pekoninrasvassa muutamassa erässä. Lisää tarvittaessa öljyä. Siirrä lihat pataan.

1 kpl
(n. 1,2 kg) maustettu luuton karitsanpaisti
140 g
(1 pkt) pekonia
2

Pese, kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele herkkusienet ja puolita isoimmat. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota kasvikset pannulla öljyssä muutamassa erässä ja sekoita pataan. Lisää timjami, pippuri ja laakerinlehdet.

200 g
juuriselleriä tai palsternakkaa
4 kpl
porkkanaa
200 g
(1 rs) herkkusieniä
3 kpl
punasipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
timjamia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4 kpl
laakerinlehteä
rypsiöljyä paistamiseen
3

Sekoita viini ja tomaattipyree pannulla. Kaada pataan ja lisää 2 dl vettä. Kypsennä uunissa 225 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpö 175 asteeseen, peitä kannella ja kypsennä noin 1 ½ tuntia tai kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.

7 1/2 dl
(1 pullo) punaviiniä (5,5 %)
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
2 dl
vettä
(suolaa)
Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2020
Muokattu: 15.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj666 5327
Energiaa kcal159 1273
Rasvaa5.8 g46.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.1 g17.0 g
Hiilihydraatteja4.8 g38.0 g
Sokereita3.5 g28.0 g
Kuituja2.3 g18.0 g
Proteiinia4.6 g37.0 g
Suolaa0.5 g4.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl (n. 1,2 kg) maustettu luuton karitsanpaisti

  • 4 kpl laakerinlehteä

  • rypsiöljyä paistamiseen

  • (suolaa)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj666 5327
Energiaa kcal159 1273
Rasvaa5.8 g46.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.1 g17.0 g
Hiilihydraatteja4.8 g38.0 g
Sokereita3.5 g28.0 g
Kuituja2.3 g18.0 g
Proteiinia4.6 g37.0 g
Suolaa0.5 g4.1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 kpl (n. 1,2 kg) maustettu luuton karitsanpaisti

  • 4 kpl laakerinlehteä

  • rypsiöljyä paistamiseen

  • (suolaa)

Resepti
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.