Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juuresgnocchit ja salvia-voikastike

Juuresgnocchit ja salvia-voikastike

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan. Palsternakkagnocchien lempeä maku saa täyteläistä potkua sitruunaisesta salviavoikastikkeesta.

Ainekset

300 g
(2 kpl) palsternakkaa
400 g
(5–6 kpl) perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa

Salvia-voikastike

1
ruukku salviaa
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
50 g
voita
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

50 g
(1 dl) voimakasta juustoa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese juurekset ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori juurekset lämpimänä ja soseuta perunasurvimella tai purista lusikan avulla siivilän läpi. Lisää soseeseen muna, jauhot ja suola. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa olla pehmeää.

300 g
(2 kpl) palsternakkaa
400 g
(5–6 kpl) perunoita (jauhoinen lajike)
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2

Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia tankoja jauhotetulla alustalla. Leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä palat haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Nosta gnocchit jauhotetun leivinpaperin päälle.

3

Keitä gnocchit suolatussa vedessä (2 l vettä / 1 tl suolaa) neljässä erässä noin 2 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla öljytyn leivinpaperin päälle.

4

Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta juusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja sipuli, paista noin minuutti. Kääntele gnocchit voiseokseen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.

1
ruukku salviaa
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
50 g
(1 dl) voimakasta juustoa
50 g
voita
1 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2022
Muokattu: 26.8.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

464

1941

16,5 g

9,0 g

60,8 g

5,3 g

6,3 g

14,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku salviaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli