Juuresgnocchit ja salvia-voikastike
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan. Palsternakkagnocchien lempeä maku saa täyteläistä potkua sitruunaisesta salviavoikastikkeesta.
| 300 g | (2 kpl) palsternakkaa |
| 400 g | (5–6 kpl) perunoita (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| Salvia-voikastike | |
|---|---|
| 1 | ruukku salviaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | voita |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoa |
- 1.
Pese juurekset ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori juurekset lämpimänä ja soseuta perunasurvimella tai purista lusikan avulla siivilän läpi. Lisää soseeseen muna, jauhot ja suola. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa olla pehmeää.
- 2.
Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia tankoja jauhotetulla alustalla. Leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä palat haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Nosta gnocchit jauhotetun leivinpaperin päälle.
- 3.
Keitä gnocchit suolatussa vedessä (2 l vettä / 1 tl suolaa) neljässä erässä noin 2 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla öljytyn leivinpaperin päälle.
- 4.
Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta juusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja sipuli, paista noin minuutti. Kääntele gnocchit voiseokseen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.
Juuresgnocchit ja salvia-voikastike
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan. Palsternakkagnocchien lempeä maku saa täyteläistä potkua sitruunaisesta salviavoikastikkeesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2 kpl) palsternakkaa |
| 400 g | (5–6 kpl) perunoita (jauhoinen lajike) |
| 1 kpl | kananmuna |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
Salvia-voikastike | |
| 1 | ruukku salviaa |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 50 g | voita |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 50 g | (1 dl) voimakasta juustoa |
Valmistus
- 1
Pese juurekset ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori juurekset lämpimänä ja soseuta perunasurvimella tai purista lusikan avulla siivilän läpi. Lisää soseeseen muna, jauhot ja suola. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa olla pehmeää.
Määrä Ainesosa 300 g (2 kpl) palsternakkaa 400 g (5–6 kpl) perunoita (jauhoinen lajike) 1 kpl kananmuna 3 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa - 2
Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia tankoja jauhotetulla alustalla. Leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä palat haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Nosta gnocchit jauhotetun leivinpaperin päälle.
- 3
Keitä gnocchit suolatussa vedessä (2 l vettä / 1 tl suolaa) neljässä erässä noin 2 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla öljytyn leivinpaperin päälle.
- 4
Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta juusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja sipuli, paista noin minuutti. Kääntele gnocchit voiseokseen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1 ruukku salviaa 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 50 g (1 dl) voimakasta juustoa 50 g voita 1 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
464
Energiaa kcal
1941
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
464
Energiaa kcal
1941
Energiaa kj
16,5 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
60,8 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku salviaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























