Pese juurekset ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori juurekset lämpimänä ja soseuta perunasurvimella tai purista lusikan avulla siivilän läpi. Lisää soseeseen muna, jauhot ja suola. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa olla pehmeää.
Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia tankoja jauhotetulla alustalla. Leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä palat haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Nosta gnocchit jauhotetun leivinpaperin päälle.
Keitä gnocchit suolatussa vedessä (2 l vettä / 1 tl suolaa) neljässä erässä noin 2 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla öljytyn leivinpaperin päälle.
Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta juusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja sipuli, paista noin minuutti. Kääntele gnocchit voiseokseen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
464
1941
16,5 g
9,0 g
60,8 g
5,3 g
6,3 g
14,0 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku salviaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli