Juuresgnocchit ja salvia-voikastike

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Jauhoinen ja aromikas palsternakka sopii loistavasti perunagnocchitaikinaan. Palsternakkagnocchien lempeä maku saa täyteläistä potkua sitruunaisesta salviavoikastikkeesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 kpl) palsternakkaa
400 g(5–6 kpl) perunoita (jauhoinen lajike)
1 kplkananmuna
3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa

Salvia-voikastike

1 ruukku salviaa
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
50 gvoita
1 rklsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

50 g(1 dl) voimakasta juustoa

Valmistus

  1. 1

    Pese juurekset ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori juurekset lämpimänä ja soseuta perunasurvimella tai purista lusikan avulla siivilän läpi. Lisää soseeseen muna, jauhot ja suola. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina saa olla pehmeää.

    MääräAinesosa
    300 g(2 kpl) palsternakkaa
    400 g(5–6 kpl) perunoita (jauhoinen lajike)
    1 kplkananmuna
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Pyöritä taikinasta sormenpaksuisia tankoja jauhotetulla alustalla. Leikkaa tangot noin 2 cm:n paloiksi. Pyöräytä palat haarukan kuperaa puolta vasten, jolloin saat niihin raitakuvion. Nosta gnocchit jauhotetun leivinpaperin päälle.

  3. 3

    Keitä gnocchit suolatussa vedessä (2 l vettä / 1 tl suolaa) neljässä erässä noin 2 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta reikäkauhalla öljytyn leivinpaperin päälle.

  4. 4

    Irrota salviasta lehdet. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta juusto. Sulata voi paistokasarissa. Lisää salvia ja sipuli, paista noin minuutti. Kääntele gnocchit voiseokseen. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Halutessasi paista gnoccheja vielä hetki niin, että ne saavat paistopintaa. Ripottele juusto gnocchien pinnalle ja tarjoa heti.

    MääräAinesosa
    1 ruukku salviaa
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    50 g(1 dl) voimakasta juustoa
    50 gvoita
    1 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukku salviaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
26.8.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä