Juuresletut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juuresletut

Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Palsternakan pähkinäinen maku maustaa juuresohukaiset.

Ainekset

200 g
Palsternakkaa
200 g
Porkkanaa
100 g
Juuriselleriä
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Kurkumaa
3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Mantelijuomaa
1 dl
Grahamjauhoja

paistamiseen

Öljyä

lisäksi

Puolukkahilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja raasta hienoksi palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Paahda raastetta öljyssä pannulla mausteiden kanssa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita munat, mantelijuoma ja jauhot. Sekoita joukkoon raaste.

Annostele taikinaa ohuelti kuumalle öljytylle paistinpannulle ja kallistele pannua, jotta taikina levittyy. Paista letut keskilämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2016
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

705

168

8,2 g

1,5 g

14,7 g

6,8 g

3,7 g

6,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Timjamia,

0,5 tl Kurkumaa,

Öljyä,

Puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli