Juuresletut

Arvostele resepti
6 Kappaletta

Palsternakan pähkinäinen maku maustaa juuresohukaiset.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gpalsternakkaa
200 gporkkanaa
100 gjuuriselleriä
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
1 tltimjamia
1/2 tlkurkumaa
3 kplkananmunaa
3 dlmantelijuomaa
1 dlgrahamjauhoja

Paistamiseen

öljyä

Lisäksi

puolukkahilloa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta hienoksi palsternakat, porkkanat ja juuriselleri. Paahda raastetta öljyssä pannulla mausteiden kanssa 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

    Sekoita munat, mantelijuoma ja jauhot. Sekoita joukkoon raaste.

    Annostele taikinaa ohuelti kuumalle öljytylle paistinpannulle ja kallistele pannua, jotta taikina levittyy. Paista letut keskilämmöllä kullanruskeiksi. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl Timjamia, 0,5 tl Kurkumaa, Öljyä, Puolukkahilloa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä