Juusto-oliivisalaatti
15 min

Nappaa talteen!
Lampaanmaidosta valmistettu pecorinojuusto antaa salaatille potkua.
| 500 g | hunajamelonia |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 50 g | pecorinojuustoa |
| 10 - 15 kpl | vihreää oliivia |
| 1 kpl | (n. 80 g ) salaattiseosta |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | limetin mehu |
| 1/2 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuori ja paloittele meloni ja kurkku. Höylää juusto ohuiksi lastuiksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Sekoita kastike ja valuta salaatin joukkoon.
Juusto-oliivisalaatti
Lampaanmaidosta valmistettu pecorinojuusto antaa salaatille potkua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | hunajamelonia |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 50 g | pecorinojuustoa |
| 10 - 15 kpl | vihreää oliivia |
| 1 kpl | (n. 80 g ) salaattiseosta |
Kastike | |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | limetin mehu |
| 1/2 tl | oreganoa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele meloni ja kurkku. Höylää juusto ohuiksi lastuiksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset. Sekoita kastike ja valuta salaatin joukkoon.
Ravintosisältö
485
Energiaa kcal
2032
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
11,8 g
Suolaa
485
Energiaa kcal
2032
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,3 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
9,5 g
Kuituja
6,3 g
Proteiinia
11,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Limetin mehu, 0,5 tl Oreganoa, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























