Juustoinen kesäkeitto

arvosana4/5

(2)arviota
5 Annosta

60 min

Mausta kesäkeitto täyteläiseksi sulatejuustolla. Tästä ei kesäruoka parane!

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 kpl) kukkakaalia
100 g(2 kpl) porkkanaa
50 g(1 kpl) sipulia
300 g(5 kpl) perunoita
5 dlvettä
1/2 tlsuolaa
8 kplmaustepippuria
1/2 rklvehnäjauhoja
3 dlmaitoa
100 gsulatejuustoa
50 g(½ ps) pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
1/2 tlsokeria
3 rklhienonnettua yrttiä (esim. persiljaa, ruohosipulia, tilliä)

Valmistus

  1. 1

    Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja kuutioi perunat.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) kukkakaalia
    100 g(2 kpl) porkkanaa
    50 g(1 kpl) sipulia
    300 g(5 kpl) perunoita
  2. 2

    Kiehauta vesi ja lisää suola ja pippurit. Lisää porkkanat ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää perunat, sipuli ja kukkakaali. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    8 kplmaustepippuria
  3. 3

    Sekoita jauhot kylmään maitoon ja lisää ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Lisää juusto pieninä nokareina ja anna kiehua vielä muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää pinaatti. Viimeistele ripauksella sokeria ja hienonnetulla yrtillä.

    MääräAinesosa
    1/2 rklvehnäjauhoja
    3 dlmaitoa
    100 gsulatejuustoa
    50 g(½ ps) pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
    1/2 tlsokeria
    3 rklhienonnettua yrttiä (esim. persiljaa, ruohosipulia, tilliä)

Vinkki: Käytä loput pinaattipussin pinaatit munakkaaseen tai salaattiin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 8 kpl Maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä