Juustoinen kesäkeitto
60 min

Nappaa talteen!
Mausta kesäkeitto täyteläiseksi sulatejuustolla. Tästä ei kesäruoka parane!
| 300 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 100 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 50 g | (1 kpl) sipulia |
| 300 g | (5 kpl) perunoita |
| 5 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 8 kpl | maustepippuria |
| 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | maitoa |
| 100 g | sulatejuustoa |
| 50 g | (½ ps) pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 3 rkl | hienonnettua yrttiä (esim. persiljaa, ruohosipulia, tilliä) |
- 1.
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja kuutioi perunat.
- 2.
Kiehauta vesi ja lisää suola ja pippurit. Lisää porkkanat ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää perunat, sipuli ja kukkakaali. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä.
- 3.
Sekoita jauhot kylmään maitoon ja lisää ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Lisää juusto pieninä nokareina ja anna kiehua vielä muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää pinaatti. Viimeistele ripauksella sokeria ja hienonnetulla yrtillä.
Mausta kesäkeitto täyteläiseksi sulatejuustolla. Tästä ei kesäruoka parane!
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 kpl) kukkakaalia |
| 100 g | (2 kpl) porkkanaa |
| 50 g | (1 kpl) sipulia |
| 300 g | (5 kpl) perunoita |
| 5 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 8 kpl | maustepippuria |
| 1/2 rkl | vehnäjauhoja |
| 3 dl | maitoa |
| 100 g | sulatejuustoa |
| 50 g | (½ ps) pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia |
| 1/2 tl | sokeria |
| 3 rkl | hienonnettua yrttiä (esim. persiljaa, ruohosipulia, tilliä) |
Valmistus
- 1
Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori, huuhtele ja kuutioi perunat.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) kukkakaalia 100 g (2 kpl) porkkanaa 50 g (1 kpl) sipulia 300 g (5 kpl) perunoita - 2
Kiehauta vesi ja lisää suola ja pippurit. Lisää porkkanat ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää perunat, sipuli ja kukkakaali. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat lähes kypsiä.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1/2 tl suolaa 8 kpl maustepippuria - 3
Sekoita jauhot kylmään maitoon ja lisää ohuena nauhana keittoon koko ajan sekoittaen. Lisää juusto pieninä nokareina ja anna kiehua vielä muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää pinaatti. Viimeistele ripauksella sokeria ja hienonnetulla yrtillä.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl vehnäjauhoja 3 dl maitoa 100 g sulatejuustoa 50 g (½ ps) pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia 1/2 tl sokeria 3 rkl hienonnettua yrttiä (esim. persiljaa, ruohosipulia, tilliä)
Vinkki: Käytä loput pinaattipussin pinaatit munakkaaseen tai salaattiin.
Ravintosisältö
150
Energiaa kcal
628
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
150
Energiaa kcal
628
Energiaa kj
5,2 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,0 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
8,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 8 kpl Maustepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























