Juustoinen kesäkeitto - Yhteishyvä

Juustoinen kesäkeitto

Juustoinen kesäkeitto
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Tuunaa kesäkeitto juustolla.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pieni kukkakaali
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Pieni sipuli
300 g
Perunoita
50 g
Pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
5 dl
Vettä
8 kpl
Maustepippuria
3 dl
Maitoa
1/2 rkl
Vehnäjauhoja
100 g
Sulatejuustoa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
3 rkl
Hienonnettua yrttisilppua (persiljaa, ruohosipulia, tilliä)

Näin teet

1

Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi kanta. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli. Raaputa tai harjaa perunat puhtaiksi ja kuutioi ne. Poista kokonaisista pinaatinlehdistä lehtiruoti. Kiehauta vesi ja lisää suola ja pippurit. Lisää porkkanat, ja muutaman minuutin kuluttua perunat, sipuli ja kukkakaali. Keitä 5–10 minuuttia. Vatkaa jauhot kylmään maitoon ja lisää maito sekä juusto pieninä nokareina. Lisää myös pinaatti. Keitä vielä muutama minuutti. Viimeistele maku ripauksella sokeria ja yrteillä.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
Muokattu: 7.1.2019
Jaa Somessa