Juustoinen lohikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoinen lohikeitto

Juustoinen lohikeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukas juustoinen kalakeitto syntyy näppärästi pakastelohikuutioista. Mausta keitto sulatejuustolla ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 l
Vettä
1 kpl
Kalaliemikuutio
4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
300 g
(1 pkt) pakastelohikuutioita
250 g
(1 pkt) voimakasta sulatejuustoa palana
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

1 kpl
Kalaliemikuutio
1 l
Vettä
2

Kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 15 minuuttia. Lisää jäiset lohikuutiot keittoon ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä.

300 g
(1 pkt) pakastelohikuutioita
4 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
3

Paloittele juusto ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele keitto tillillä.

250 g
(1 pkt) voimakasta sulatejuustoa palana
1/2 kpl
ruukkua tilliä hienonnettuna
Resepti:
Krista Niiniharju, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.9.2008
Muokattu: 7.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1643

393

25,8 g

11,0 g

12,8 g

3,0 g

1,0 g

27,0 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli