Juustoinen lohikeitto

arvosana4/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min

Maukas juustoinen kalakeitto syntyy näppärästi pakastelohikuutioista. Mausta keitto sulatejuustolla ja nauti tuoreen leivän kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 lvettä
1 kplkalaliemikuutio
4 kplperunaa
2 kplporkkanaa
300 g(1 pkt) pakastelohikuutioita
250 g(1 pkt) voimakasta sulatejuustoa palana
1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi ja liemikuutio kattilassa.

    MääräAinesosa
    1 kplkalaliemikuutio
    1 lvettä
  2. 2

    Kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat. Lisää kasvikset kattilaan ja keitä 15 minuuttia. Lisää jäiset lohikuutiot keittoon ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) pakastelohikuutioita
    4 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
  3. 3

    Paloittele juusto ja lisää keittoon. Anna kiehahtaa ja sekoita tasaiseksi. Viimeistele keitto tillillä.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) voimakasta sulatejuustoa palana
    1/2 kplruukku tilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä