Juustoinen porokeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoinen porokeitto

Juustoinen porokeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Juustoinen porokeitto valmistuu kermaisesta sulatejuustosta ja kylmäsavuporosta.

Ainekset

1/2 kpl
(125 g) kylmäsavuporolla maustettua sulatejuustoa
1 kpl
Sipuli
2 rkl
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1/2 tl
Paprikajauhetta
Muskottipähkinää
2 dl
Ruokakermaa

lisäksi

Poron kylmäsavupaistiviipaleita
Paahdettuja ruisleipäkuutioita
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia.Lisää paloiteltu sulatejuusto ja ruokakerma ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Mausta keitto. Tarjoile keiton lisäkkeenä hienonnettua kylmäsavuporoa ja paahdettuja ruisleipäkuutioita. Koristele persiljalla.

2

Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia.

6 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
3

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja ruokakerma ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Mausta keitto.

1/2 kpl
(125 g) kylmäsavuporolla maustettua sulatejuustoa
2 dl
Ruokakermaa
Muskottipähkinää
1/2 tl
Paprikajauhetta
4

Tarjoile keiton lisäkkeenä hienonnettua kylmäsavuporoa ja paahdettuja ruisleipäkuutioita. Koristele persiljalla.

Poron kylmäsavupaistiviipaleita
Paahdettuja ruisleipäkuutioita
Persiljaa
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 20.12.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.