Juustoinen porokeitto

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Juustoinen porokeitto valmistuu kermaisesta sulatejuustosta ja kylmäsavuporosta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kpl(125 g) kylmäsavuporolla maustettua sulatejuustoa
1 kplsipuli
2 rklmargariinia
3 rklvehnäjauhoja
6 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
1/2 tlpaprikajauhetta
muskottipähkinää
2 dlruokakermaa

Lisäksi

poron kylmäsavupaistiviipaleita
paahdettuja ruisleipäkuutioita
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Hienonna sipuli ja kuullota se rasvassa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia.Lisää paloiteltu sulatejuusto ja ruokakerma ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Mausta keitto. Tarjoile keiton lisäkkeenä hienonnettua kylmäsavuporoa ja paahdettuja ruisleipäkuutioita. Koristele persiljalla.

  2. 2

    Lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    6 dlvettä
    1 kpllihaliemikuutio
  3. 3

    Lisää paloiteltu sulatejuusto ja ruokakerma ja sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Mausta keitto.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(125 g) kylmäsavuporolla maustettua sulatejuustoa
    2 dlruokakermaa
    muskottipähkinää
    1/2 tlpaprikajauhetta
  4. 4

    Tarjoile keiton lisäkkeenä hienonnettua kylmäsavuporoa ja paahdettuja ruisleipäkuutioita. Koristele persiljalla.

    MääräAinesosa
    poron kylmäsavupaistiviipaleita
    paahdettuja ruisleipäkuutioita
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä