Juustokastikkeella kuorrutettu varhaiskaali

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gvarhaiskaalia
50 gmargariinia
3 rklvehnäjauhoja
4 - 5 dlmaitoa
1 dljuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Lisäksi:

paahdettuja leipäkuutioita

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali lohkoiksi. Kiehauta kaalilohkoja vähässä vedessä kannen alla noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois ja siirrä kattila syrjään. Sulata margariini toisessa kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoseosta sekoittaen minuutin ajan, mutta älä anna jauhojen ruskistua. Lisää maitoa vähissä erissä hyvin sekoittaen.Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Kaada kuuma juustokastike lämpimien kaalilohkojen päälle ja ripottele pinnalle leipäkuutioita. Tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä