Juustokastikkeella kuorrutettu varhaiskaali - Yhteishyvä

Juustokastikkeella kuorrutettu varhaiskaali

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Varhaiskaalia
50 g
Margariinia
3 rkl
Vehnäjauhoja
4 - 5 dl
Maitoa
1 dl
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Valkopippuria

LISÄKSI:

Paahdettuja leipäkuutioita

Näin teet

1

Leikkaa kaali lohkoiksi. Kiehauta kaalilohkoja vähässä vedessä kannen alla noin 5 minuuttia. Valuta vesi pois ja siirrä kattila syrjään. Sulata margariini toisessa kattilassa ja lisää jauhot. Kypsennä jauhoseosta sekoittaen minuutin ajan, mutta älä anna jauhojen ruskistua. Lisää maitoa vähissä erissä hyvin sekoittaen.Anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Sekoita, kunnes juusto on täysin sulanut. Kaada kuuma juustokastike lämpimien kaalilohkojen päälle ja ripottele pinnalle leipäkuutioita. Tarjoile heti.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa