Juustorisotolla täytetyt tomaatit

Nappaa talteen!
| 8 kpl | isoa tomaattia |
| Juustorisotto | |
|---|---|
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 4 dl | kasvislientä |
| 2 dl | parmesaaniraastetta |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 rkl | hienonnettua basilikaa |
- 1.
Leikkaa tomaateista ylhäältä ”hattuosa” pois. Koverra tomaatit ja käytä sisukset esimerkiksi kastikkeiden tai keittojen pohjaksi. Nosta tomaatit matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kolmasosa kasvisliemestä ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen neste riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, mausteet ja hienonnettu basilika. Risotto saa olla paksua ja puuromaista.Täytä tomaatit risotolla. Kypsennä tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Juustorisotolla täytetyt tomaatit
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | isoa tomaattia |
Juustorisotto | |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 4 dl | kasvislientä |
| 2 dl | parmesaaniraastetta |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 rkl | hienonnettua basilikaa |
Valmistus
- 1
Leikkaa tomaateista ylhäältä ”hattuosa” pois. Koverra tomaatit ja käytä sisukset esimerkiksi kastikkeiden tai keittojen pohjaksi. Nosta tomaatit matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kolmasosa kasvisliemestä ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen neste riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, mausteet ja hienonnettu basilika. Risotto saa olla paksua ja puuromaista.Täytä tomaatit risotolla. Kypsennä tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












