Juustorisotolla täytetyt tomaatit - Yhteishyvä

Juustorisotolla täytetyt tomaatit

???
Annokset
8
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Isoa tomaattia

JUUSTORISOTTO

1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Risottoriisiä
4 dl
Kasvislientä
2 dl
Parmesaaniraastetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
4 rkl
Hienonnettua basilikaa

Näin teet

1

Leikkaa tomaateista ylhäältä ”hattuosa” pois. Koverra tomaatit ja käytä sisukset esimerkiksi kastikkeiden tai keittojen pohjaksi. Nosta tomaatit matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kolmasosa kasvisliemestä ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen neste riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, mausteet ja hienonnettu basilika. Risotto saa olla paksua ja puuromaista.Täytä tomaatit risotolla. Kypsennä tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.5.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa