Juustorisotolla täytetyt tomaatit

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
8 kplisoa tomaattia

Juustorisotto

1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rkloliiviöljyä
2 dlrisottoriisiä
4 dlkasvislientä
2 dlparmesaaniraastetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
4 rklhienonnettua basilikaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tomaateista ylhäältä ”hattuosa” pois. Koverra tomaatit ja käytä sisukset esimerkiksi kastikkeiden tai keittojen pohjaksi. Nosta tomaatit matalareunaiseen uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kolmasosa kasvisliemestä ja sekoita, kunnes liemi on imeytynyt riisiin. Lisää lientä vähissä erissä imeyttäen neste riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää, aikaa kuluu noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon parmesaaniraaste, mausteet ja hienonnettu basilika. Risotto saa olla paksua ja puuromaista.Täytä tomaatit risotolla. Kypsennä tomaatteja 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä