Kaalileivät

arvosana4/5

(1)arvio
8 Annosta

15 min

Kaali sopii leivän päällekin! Herkullisissa kaalileivissä on muun muassa tuorejuustoa, pinjansiemeniä ja valkosipulia kaalin ohella.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpaistovalmis ciabatta-leipä
250 gkaalia, esim. varhais- ja lehtikaalia
1/2 dlpinjansiemeniä
2 rkloliiviöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

200 gmaustamatonta tuorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kplpaistovalmis ciabatta-leipä
  2. 2

    Poista kaaleista kovat lehtiruodit ja suikaloi kaalit.

    MääräAinesosa
    250 gkaalia, esim. varhais- ja lehtikaalia
  3. 3

    Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ruskeiksi ja nosta syrjään.

    MääräAinesosa
    1/2 dlpinjansiemeniä
  4. 4

    Kuumenna pannulla öljy ja paista kaalia muutama minuutti. Raasta loppuvaiheessa joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta seos ja sekoita lopuksi joukkoon pinjansiemenet.

    MääräAinesosa
    250 gkaalia, esim. varhais- ja lehtikaalia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
    2 rkloliiviöljyä
  5. 5

    Viipaloi leipä ja sivele pinnoille tuorejuustoa. Nostele leipien päälle lämmintä kaaliseosta.

    MääräAinesosa
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä