Kaalileivät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kaalileivät

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Kaali sopii leivän päällekin! Herkullisissa kaalileivissä on muun muassa tuorejuustoa, pinjansiemeniä ja valkosipulia kaalin ohella.

Ainekset

1 kpl
Paistovalmis ciabatta-leipä
250 g
Kaalia, esim. varhais- ja lehtikaalia
1/2 dl
Pinjansiemeniä
2 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paista leipä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista kaaleista kovat lehtiruodit ja suikaloi kaalit. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla ruskeiksi ja nosta syrjään.

Kuumenna pannulla öljy ja paista kaalia muutama minuutti. Raasta loppuvaiheessa joukkoon valkosipulinkynsi. Mausta seos ja sekoita lopuksi joukkoon pinjansiemenet.

Viipaloi leipä ja sivele pinnoille tuorejuustoa. Nostele leipien päälle lämmintä kaaliseosta.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

632

151

13,9 g

5,6 g

3,1 g

2,1 g

1,5 g

2,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli