Kaalipesto - Yhteishyvä

Kaalipesto

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

250 g
Kaalin uloimpia lehtiä
3 rkl
Pinjansiemeniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
3 rkl
Parmesaanijuustoa
1 1/2 dl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Irrota kaalista uloimmat vihreät lehdet ja leikkaa paksuhko kanta pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta valumaan pyyhkeen päälle. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kaalin lehdet, murskattu valkosipulinkynsi ja juustoraaste. Lisää joukkoon öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevan kastikkeen. Tarjoa esim. keitetyn pastan kanssa.

Tiesitkö? Kaali säilyy parhaiten kylmässä, +2–+5 asteen lämpötilassa. Paloiteltu kaali säilytetään muovin sisässä. Kaali on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten (esim. omenien) vieressä. Lähde: Kasvikset.fi

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa