Kaalipesto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 gkaalin uloimpia lehtiä
3 rklpinjansiemeniä
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklparmesaanijuustoa
1 1/2 dloliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Irrota kaalista uloimmat vihreät lehdet ja leikkaa paksuhko kanta pois. Ryöppää lehtiä kiehuvassa vedessä noin 30 sekuntia ja nosta valumaan pyyhkeen päälle. Hienonna pinjansiemenet tehosekoittimessa. Lisää joukkoon kaalin lehdet, murskattu valkosipulinkynsi ja juustoraaste. Lisää joukkoon öljy, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat juoksevan kastikkeen. Tarjoa esim. keitetyn pastan kanssa.

    Tiesitkö? Kaali säilyy parhaiten kylmässä, +2–+5 asteen lämpötilassa. Paloiteltu kaali säilytetään muovin sisässä. Kaali on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää runsaasti etyleeniä tuottavien kasvisten (esim. omenien) vieressä. Lähde: Kasvikset.fi

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025