Kala-pastavuoka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helppo ja mehevä pastavuoka on edullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Muikku on monipuolinen kala ja sopii myös pastalaatikkoon Täyteläinen laatikko saa makua maustekurkuista, tillistä ja sitruunasta. Tarjoa esimerkiksi raastesalaatin kanssa.
| 300 g | penne-pastaa |
| 250 g | perattuja muikkuja |
| 1 kpl | sipuli |
| 150 g | (2 kpl) maustekurkkuja |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna (½ ruukkua) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| PINNALLE | |
|---|---|
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Kaada puolet valutetusta pastasta laakean vuoan (vetoisuus noin 2 l) pohjalle.
- 3.
Levitä päälle sipulit, maustekurkut, tilli ja muikut. Mausta sitruunanmehulla. Kaada päälle loput pastasta.
- 4.
Sekoita vesi, ruokakerma, munat, suola ja pippuri keskenään. Kaada liemi vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Helppo ja mehevä pastavuoka on edullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Muikku on monipuolinen kala ja sopii myös pastalaatikkoon Täyteläinen laatikko saa makua maustekurkuista, tillistä ja sitruunasta. Tarjoa esimerkiksi raastesalaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | penne-pastaa |
| 250 g | perattuja muikkuja |
| 1 kpl | sipuli |
| 150 g | (2 kpl) maustekurkkuja |
| 1 dl | tilliä hienonnettuna (½ ruukkua) |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 3 dl | vettä |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
PINNALLE | |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.
Määrä Ainesosa 300 g penne-pastaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Kaada puolet valutetusta pastasta laakean vuoan (vetoisuus noin 2 l) pohjalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 150 g (2 kpl) maustekurkkuja - 3
Levitä päälle sipulit, maustekurkut, tilli ja muikut. Mausta sitruunanmehulla. Kaada päälle loput pastasta.
Määrä Ainesosa 1 dl tilliä hienonnettuna (½ ruukkua) 250 g perattuja muikkuja 2 rkl sitruunanmehua - 4
Sekoita vesi, ruokakerma, munat, suola ja pippuri keskenään. Kaada liemi vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 2 dl (1 prk) ruokakermaa 2 kpl kananmunaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 150 g (1 ps) juustoraastetta
Vinkki: Maukas kalapastavuoka valmistuu myös silakoista tai kirjolohisuikaleista.
Ravintosisältö
568
Energiaa kcal
2379
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
568
Energiaa kcal
2379
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
12,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
54,0 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
35,5 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tilliä hienonnettuna (½ ruukkua).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























