Kala-pastavuoka

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Helppo ja mehevä pastavuoka on edullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Muikku on monipuolinen kala ja sopii myös pastalaatikkoon Täyteläinen laatikko saa makua maustekurkuista, tillistä ja sitruunasta. Tarjoa esimerkiksi raastesalaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpenne-pastaa
250 gperattuja muikkuja
1 kplsipuli
150 g(2 kpl) maustekurkkuja
1 dltilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
2 rklsitruunanmehua
3 dlvettä
2 dl(1 prk) ruokakermaa
2 kplkananmunaa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

PINNALLE

150 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.

    MääräAinesosa
    300 gpenne-pastaa
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Kaada puolet valutetusta pastasta laakean vuoan (vetoisuus noin 2 l) pohjalle.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    150 g(2 kpl) maustekurkkuja
  3. 3

    Levitä päälle sipulit, maustekurkut, tilli ja muikut. Mausta sitruunanmehulla. Kaada päälle loput pastasta.

    MääräAinesosa
    1 dltilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
    250 gperattuja muikkuja
    2 rklsitruunanmehua
  4. 4

    Sekoita vesi, ruokakerma, munat, suola ja pippuri keskenään. Kaada liemi vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
    2 kplkananmunaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    150 g(1 ps) juustoraastetta

Vinkki: Maukas kalapastavuoka valmistuu myös silakoista tai kirjolohisuikaleista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tilliä hienonnettuna (½ ruukkua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä