Kala-pastavuoka | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kala-pastavuoka

Kala-pastavuoka

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo ja mehevä pastavuoka on edullista arkiruokaa, joka maistuu koko perheelle. Muikku on monipuolinen kala ja sopii myös pastalaatikkoon Täyteläinen laatikko saa makua maustekurkuista, tillistä ja sitruunasta. Tarjoa esimerkiksi raastesalaatin kanssa.

Ainekset

300 g
penne-pastaa
250 g
perattuja muikkuja
1 kpl
sipuli
150 g
(2 kpl) maustekurkkuja
1 dl
tilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
2 rkl
sitruunanmehua
3 dl
vettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

pinnalle

150 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.

300 g
penne-pastaa
2

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa maustekurkut pieniksi kuutioiksi. Kaada puolet valutetusta pastasta laakean vuoan (vetoisuus noin 2 l) pohjalle.

1 kpl
sipuli
150 g
(2 kpl) maustekurkkuja
3

Levitä päälle sipulit, maustekurkut, tilli ja muikut. Mausta sitruunanmehulla. Kaada päälle loput pastasta.

1 dl
tilliä hienonnettuna (½ ruukkua)
250 g
perattuja muikkuja
2 rkl
sitruunanmehua
4

Sekoita vesi, ruokakerma, munat, suola ja pippuri keskenään. Kaada liemi vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.

3 dl
vettä
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Vinkki: Maukas kalapastavuoka valmistuu myös silakoista tai kirjolohisuikaleista.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 13.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2367

566

22,0 g

12,0 g

53,5 g

4,3 g

3,5 g

35,3 g

2,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl tilliä hienonnettuna (½ ruukkua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli