Kalamurekeletut
30 min

Nappaa talteen!
Nämä kalaletut ovat lasten mieleen! Sisältä samettisen pehmeät ja pinnalta rapeat ohuet kalamurekkeet valmistuvat ohukaispannulla. Mehukkaat ja miedon kalaisat pikkuletut maistuvat tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.
| 400 g | kuhafileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus valkopippuria | |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| margariinia tai rypsiöljyä | |
- 1.
Kuutioi kala. Hienonna se monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja perunajauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.
- 2.
Kuumenna rasva ohukaispannulla. Annostele pari ruokalusikallista taikinaa kuhunkin pannun koloon. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, 1−2 minuuttia molemmilta puolilta.
- 3.
Tarjoa kalamurekeletut esimerkiksi tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.
Nämä kalaletut ovat lasten mieleen! Sisältä samettisen pehmeät ja pinnalta rapeat ohuet kalamurekkeet valmistuvat ohukaispannulla. Mehukkaat ja miedon kalaisat pikkuletut maistuvat tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | kuhafileetä |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | paksua jogurttia |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| ripaus valkopippuria | |
| 1/2 kpl | ruukku ruohosipulia |
Lisäksi | |
| margariinia tai rypsiöljyä | |
Valmistus
- 1
Kuutioi kala. Hienonna se monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja perunajauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.
Määrä Ainesosa 400 g kuhafileetä 2 kpl kananmunaa 2 dl paksua jogurttia 1 rkl sitruunanmehua 1/2 dl perunajauhoja 1/2 tl suolaa ripaus valkopippuria 1/2 kpl ruukku ruohosipulia - 2
Kuumenna rasva ohukaispannulla. Annostele pari ruokalusikallista taikinaa kuhunkin pannun koloon. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, 1−2 minuuttia molemmilta puolilta.
Määrä Ainesosa margariinia tai rypsiöljyä - 3
Tarjoa kalamurekeletut esimerkiksi tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.
Vinkki: Voit paistaa taikinasta pikkulettuja myös tavallisella paistinpannulla. Voit käyttää letuissa myös muuta vaaleaa kalaa.
Ravintosisältö
51
Energiaa kcal
213
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,1 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
—
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
51
Energiaa kcal
213
Energiaa kj
2,0 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,1 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
—
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus valkopippuria , margariinia tai rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























