Kalamurekeletut

arvosana4/5

(5)arviota
16 Kappaletta

30 min

Nämä kalaletut ovat lasten mieleen! Sisältä samettisen pehmeät ja pinnalta rapeat ohuet kalamurekkeet valmistuvat ohukaispannulla. Mehukkaat ja miedon kalaisat pikkuletut maistuvat tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gkuhafileetä
2 kplkananmunaa
2 dlpaksua jogurttia
1 rklsitruunanmehua
1/2 dlperunajauhoja
1/2 tlsuolaa
ripaus valkopippuria
1/2 kpl ruukku ruohosipulia

Lisäksi

margariinia tai rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi kala. Hienonna se monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja perunajauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.

    MääräAinesosa
    400 gkuhafileetä
    2 kplkananmunaa
    2 dlpaksua jogurttia
    1 rklsitruunanmehua
    1/2 dlperunajauhoja
    1/2 tlsuolaa
    ripaus valkopippuria
    1/2 kpl ruukku ruohosipulia
  2. 2

    Kuumenna rasva ohukaispannulla. Annostele pari ruokalusikallista taikinaa kuhunkin pannun koloon. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, 1−2 minuuttia molemmilta puolilta.

    MääräAinesosa
    margariinia tai rypsiöljyä
  3. 3

    Tarjoa kalamurekeletut esimerkiksi tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Vinkki: Voit paistaa taikinasta pikkulettuja myös tavallisella paistinpannulla. Voit käyttää letuissa myös muuta vaaleaa kalaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus valkopippuria , margariinia tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
5.8.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä