Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalamurekeletut

Kalamurekeletut

timer-icon30 min
Fork and knife
16 Kappaletta
Nämä kalaletut ovat lasten mieleen! Sisältä samettisen pehmeät ja pinnalta rapeat ohuet kalamurekkeet valmistuvat ohukaispannulla. Mehukkaat ja miedon kalaisat pikkuletut maistuvat tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Ainekset

400 g
kuhafileetä
2 kpl
kananmunaa
2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
perunajauhoja
1/2 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia

Lisäksi

margariinia tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi kala. Hienonna se monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja perunajauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.

400 g
kuhafileetä
2 kpl
kananmunaa
2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
perunajauhoja
1/2 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia
2

Kuumenna rasva ohukaispannulla. Annostele pari ruokalusikallista taikinaa kuhunkin pannun koloon. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, 1−2 minuuttia molemmilta puolilta.

margariinia tai rypsiöljyä
3

Tarjoa kalamurekeletut esimerkiksi tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Vinkki: Voit paistaa taikinasta pikkulettuja myös tavallisella paistinpannulla. Voit käyttää letuissa myös muuta vaaleaa kalaa.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.8.2020
|
Muokattu: 6.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

51

213

2,0 g

1,1 g

2,1 g

0,6 g

6,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valkopippuria ,

margariinia tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli