Kalamurekeletut | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalamurekeletut
Play

Kalamurekeletut

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Nämä kalaletut ovat lasten mieleen! Sisältä samettisen pehmeät ja pinnalta rapeat ohuet kalamurekkeet valmistuvat ohukaispannulla. Mehukkaat ja miedon kalaisat pikkuletut maistuvat tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
kampelafileetä tai muuta vaaleaa kalaa (esim. kuhaa)
2 kpl
kananmunaa
2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
perunajauhoja
1/2 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
1/2
ruukkua ruohosipulia

lisäksi

margariinia tai rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuutioi kala. Hienonna se monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella kulhossa. Lisää munat, jogurtti, sitruunanmehu ja perunajauhot kalamassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita koneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Hienonna ruohosipuli ja kääntele taikinaan.

400 g
kampelafileetä tai muuta vaaleaa kalaa (esim. kuhaa)
2 kpl
kananmunaa
2 dl
paksua jogurttia
1 rkl
sitruunanmehua
1/2 dl
perunajauhoja
1/2 tl
suolaa
ripaus valkopippuria
1/2
ruukkua ruohosipulia
2

Kuumenna rasva ohukaispannulla. Annostele pari ruokalusikallista taikinaa kuhunkin pannun koloon. Paista letut keskilämmöllä kauniin ruskeiksi, 1−2 minuuttia molemmilta puolilta.

margariinia tai rypsiöljyä
3

Tarjoa kalamurekeletut esimerkiksi tillillä maustetun kermaviilin ja perunasoseen kanssa.

Vinkki: Voit paistaa taikinasta pikkulettuja myös tavallisella paistinpannulla.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.8.2020
Muokattu: 7.9.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

202

48

1,9 g

0,8 g

1,9 g

0,4 g

5,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valkopippuria ,

ruukkua ruohosipulia ,

margariinia tai rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli