Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala paloiksi.
Sekoita monitoimikoneessa ruokakerma tai vesi ja korppujauhot. Lisää kala ja kananmuna ja jauha tasaiseksi. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty. Laita taikina kulhoon.
Hienonna yrtit ja purista sitruunan mehu. Lisää ne ja mausteet kalamassaan.
Jos valmistat pihvejä tai pyöryköitä, muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä haluamasi muotoisia. Laita leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia. Käännä paistamisen aikana, jos haluat väriä molemmille puolille. Pihvit voi paistaa myös öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.
Jos valmistat murekkeen, voitele ja jauhota uunivuoka. Täytä vuoka kalamassalla ja peitä foliolla. Aseta se uunipannulle tai astiaan, jossa on vettä. Laita uuniin ja kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin tunti.
Valmista yrttikastike. Sekoita kermaviilin piparjuuritahna, tilli ja mausteet. Tarjoile kalamurekkeen tai kalapihvien kastikkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
454
1900
32,0 g
10,8 g
12,3 g
3,3 g
0,5 g
28,5 g
2,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 dl Tilliä,
2 tl Piparjuuritahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli