Kalapihvit, pyörykät tai mureke - Yhteishyvä

Kalapihvit, pyörykät tai mureke

Kalapihvit, pyörykät tai mureke
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

1 dl
Korppujauhoja
2 dl
Ruokakermaa tai vettä
500 g
Kalaa fileenä
1 - 2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Tilliä
1/2 dl
Ruohosipulia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 rkl
Sitruunamehua

YRTTIKASTIKE (4 ANNOSTA)

2 dl
Kermaviiliä
2 tl
Piparjuuritahnaa
3 rkl
Tilliä
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Sekoita monitoimikoneessa korppujauhot ja ruokakerma tai vesi

2 dl
Ruokakermaa tai vettä
1 dl
Korppujauhoja
2

Lisää paloiteltu kala ja muut aineet.

500 g
Kalaa fileenä
1/2 tl
Mustapippuria
1 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1/2 dl
Ruohosipulia
1 - 2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Tilliä
3

Jauha kala tasaiseksi tahnaksi. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty.

4

Muotoile veteen kastetuilla käsillä pihvejä. Kypsennä ne uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia, käännä paistamisen aikana, jos haluat väriä molemmille puolille. Pihvit voi myös paistaa öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

5

Jos valmistat murekkeen, voitele ja jauhota uunivuoka. Täytä murekkeella. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin tunti.

6

Yrttikastike: Sekoita kermaviilin joukkoon piparjuuri ja mausteet. Tarjoile kalamurekkeen tai kalapihvien kastikkeena.

1 tl
Sokeria
2 tl
Piparjuuritahnaa
3 rkl
Tilliä
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Kermaviiliä
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.10.2005
Muokattu: 17.7.2018
Jaa Somessa