Kalapihvit, pyörykät tai mureke - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalapihvit, pyörykät tai mureke

Kalapihvit, pyörykät tai mureke
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Uunin lämpötila
200°C
Tästä ruohosipulilla ja sitruunamehulla maustetusta taikinasta valmistat niin kalapihvit, -pyörykät kuin -murekkeenkin. Tarjoa yrttisen kermaviilikastikkeen kera.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
kalaa fileenä (lohta, haukea, kuhaa tms.)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa tai vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Tilliä
1/2 dl
Ruohosipulia
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

YRTTIKASTIKE

2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 tl
Piparjuuritahnaa
3 rkl
Tilliä
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala paloiksi.

500 g
kalaa fileenä (lohta, haukea, kuhaa tms.)
2

Sekoita monitoimikoneessa ruokakerma tai vesi ja korppujauhot. Lisää kala ja kananmuna ja jauha tasaiseksi. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty. Laita taikina kulhoon.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa tai vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
3

Hienonna yrtit ja purista sitruunan mehu. Lisää ne ja mausteet kalamassaan.

2 rkl
Sitruunamehua
1/2 dl
Tilliä
1/2 dl
Ruohosipulia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Jos valmistat pihvejä tai pyöryköitä, muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä haluamasi muotoisia. Laita leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia. Käännä paistamisen aikana, jos haluat väriä molemmille puolille. Pihvit voi paistaa myös öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

5

Jos valmistat murekkeen, voitele ja jauhota uunivuoka. Täytä vuoka kalamassalla ja peitä foliolla. Aseta se uunipannulle tai astiaan, jossa on vettä. Laita uuniin ja kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin tunti.

6

Valmista yrttikastike. Sekoita kermaviilin piparjuuritahna, tilli ja mausteet. Tarjoile kalamurekkeen tai kalapihvien kastikkeena.

2 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
3 rkl
Tilliä
Resepti
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 2.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia29 g114 g
Rasvaa32 g128 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj1900 7599
Energiaa kcal454 1814

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl Tilliä

  • 2 tl Piparjuuritahnaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g49 g
Proteiinia29 g114 g
Rasvaa32 g128 g
Kuituja1 g2 g
Energiaa kj1900 7599
Energiaa kcal454 1814

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 dl Tilliä

  • 2 tl Piparjuuritahnaa

Resepti
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.