Kalapihvit, pyörykät tai mureke | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalapihvit, pyörykät tai mureke

Kalapihvit, pyörykät tai mureke

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tästä ruohosipulilla ja sitruunamehulla maustetusta taikinasta valmistat niin kalapihvit, -pyörykät kuin -murekkeenkin. Tarjoa yrttisen kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset

500 g
kalaa fileenä (lohta, haukea, kuhaa tms.)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa tai vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Tilliä
1/2 dl
Ruohosipulia
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria

yrttikastike

2 dl
(1 prk) kermaviiliä
2 tl
Piparjuuritahnaa
3 rkl
Tilliä
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala paloiksi.

500 g
kalaa fileenä (lohta, haukea, kuhaa tms.)
2

Sekoita monitoimikoneessa ruokakerma tai vesi ja korppujauhot. Lisää kala ja kananmuna ja jauha tasaiseksi. Älä jauha kauan, ettei kala sitkisty. Laita taikina kulhoon.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa tai vettä
1 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmuna
3

Hienonna yrtit ja purista sitruunan mehu. Lisää ne ja mausteet kalamassaan.

2 rkl
Sitruunamehua
1/2 dl
Tilliä
1/2 dl
Ruohosipulia
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
4

Jos valmistat pihvejä tai pyöryköitä, muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä haluamasi muotoisia. Laita leivinpaperin päälle pellille ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10–15 minuuttia. Käännä paistamisen aikana, jos haluat väriä molemmille puolille. Pihvit voi paistaa myös öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

5

Jos valmistat murekkeen, voitele ja jauhota uunivuoka. Täytä vuoka kalamassalla ja peitä foliolla. Aseta se uunipannulle tai astiaan, jossa on vettä. Laita uuniin ja kypsennä vesihauteessa uunissa 175 asteessa noin tunti.

6

Valmista yrttikastike. Sekoita kermaviilin piparjuuritahna, tilli ja mausteet. Tarjoile kalamurekkeen tai kalapihvien kastikkeena.

2 tl
Piparjuuritahnaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2 dl
(1 prk) kermaviiliä
3 rkl
Tilliä
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1900

454

32,0 g

10,8 g

12,3 g

3,3 g

0,5 g

28,5 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Tilliä,

2 tl Piparjuuritahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli