Kalkkunarulla ja uunikasvikset
Ainekset
Kastike
Valmistus
Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi tangoiksi. Pane porkkanat uunivuokaan ja kääntele palat öljy-hunajaseoksessa. Mausta suolalla ja rosmariinilla.
Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä pois viipale. Pane valkosipulit porkkanoiden viereen uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja hunajaa. Mausta hiutalesuolalla. Pane kalkkunarulla ja kasvikset 175-asteiseen uuniin.
Kypsennä noin 1,5 tuntia tai kunnes kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kasvikset kevyesti foliolla paistamisen puolivälissä. Anna kalkkunarullan levätä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen viipalointia.
Jos haluat rullan pintaan väriä, sipaise pintaan vähän hunajaa ja pane rulla hetkeksi grillivastusten alle.
Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot, kanaliemi ja kerma. Vatkaa kastike sileäksi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
551
2308
26,8 g
11,8 g
10,5 g
5,8 g
1,3 g
66,0 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Silputtua tai 1 tl kuivattua rosmariinia,
1 rkl Sitruunamehua,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli