Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalkkunarulla ja uunikasvikset

Kalkkunarulla ja uunikasvikset

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kalkkunan filee kypsyy uunissa kasvisten kanssa. Keitä lisukkeeksi perunat, tee kastike ja sekoita salaatti lihan ja kasvisten kypsyessä. Koko juhlapäiväänkin sopiva ateria on valmis alle kahdessa tunnissa.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kg
Kalkkunan fileerulla
4 kpl
Porkkanaa
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
2 tl
Silputtua tai 1 tl kuivattua rosmariinia
4 kpl
Valkosipulia
2 rkl
Öljyä
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1/2 tl
Hiutalesuolaa

kastike

2 rkl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Voita
2 dl
Kanalientä
1 dl
Kermaa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
1/4 tl
Musta- tai valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen.

1 kg
Kalkkunan fileerulla
2

Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi tangoiksi. Pane porkkanat uunivuokaan ja kääntele palat öljy-hunajaseoksessa. Mausta suolalla ja rosmariinilla.

4 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
1 tl
Juoksevaa hunajaa
2 tl
Silputtua tai 1 tl kuivattua rosmariinia
1/2 tl
Suolaa
3

Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä pois viipale. Pane valkosipulit porkkanoiden viereen uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja hunajaa. Mausta hiutalesuolalla. Pane kalkkunarulla ja kasvikset 175-asteiseen uuniin.

4 kpl
Valkosipulia
2 rkl
Öljyä
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1/2 tl
Hiutalesuolaa
4

Kypsennä noin 1,5 tuntia tai kunnes kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kasvikset kevyesti foliolla paistamisen puolivälissä. Anna kalkkunarullan levätä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen viipalointia.

5

Jos haluat rullan pintaan väriä, sipaise pintaan vähän hunajaa ja pane rulla hetkeksi grillivastusten alle.

6

Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot, kanaliemi ja kerma. Vatkaa kastike sileäksi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet.

1/4 tl
Musta- tai valkopippuria
1/2 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Kermaa
2 dl
Kanalientä
2 rkl
Voita
2 rkl
Vehnäjauhoja
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 6.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

551

2308

26,8 g

11,8 g

10,5 g

5,8 g

1,3 g

66,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Silputtua tai 1 tl kuivattua rosmariinia,

1 rkl Sitruunamehua,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli