Kalkkunatäytteiset pitaleivät

Arvostele resepti
10 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pitaleipä:

5 dlvettä
25 ghiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
8 dlvehnäjauhoja
2 rkloliiviöljyä

Täyte:

300 gvalmiiksi marinoituja kalkkunan tai broilerinsuikaleita kypsäksi paistettuna
suikaloitua jäävuorisalaattia
pihvitomaattia viipaleina
120 gpekonia rapeaksi paistettuna
majoneesia
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja jauhot hyvin vaivaten. Anna taikinan olla lämpimässä noin ½ tuntia ja lisää oliiviöljy. Jauhota leivinpöytä hyvin ja alusta siinä taikinaa kunnes se on sileä ja kimmoisa pallo. Kaada puhdistettuun taikinakulhoon hiukan öljyä ja pyöräytä taikinapallo tasaisesti öljyssä. Jaa taikina 10-12 palaan, pyörittele ne palloiksi ja anna nousta leivinpaperin päällä uunipellillä vielä kaksinkertaisiksi. Painele palat litteiksi ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia molemmin puolin. Peittele valmiit leivät leivinliinalla.Leikkaa pitaleivät auki toiselta puolelta. Jaa taskuihin lihaa, pekonia, salaattia, tomaattia ja majoneesia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääri voipaperiin.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä