Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kana-kookoskeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kanakeiton voi keittää lempeään kookosmaitoon. Mausta chilitahnalla ja nauti kanan ja kasvisten mausta. Katso helppo kanakeitto-ohje!

Ainekset

500 g
Broilerin ohutleikkeitä
2 rkl
Oliiviöljyä
2 kpl
Porkkanaa
1 1/2 tl
Currya
1/2 tl
Kurkumaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 kpl
(200 g) paseerattua tomaattia
1 kpl
(400 g) kookosmaitoa
6 dl
Vettä
2 kpl
Kanaliemikuutiota
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
1 kpl
(300 g) parsakaali
200 g
Pakastemaissia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Paloittele leikkeet ja ruskista ne kattilan pohjalla öljyssä. Lisää kuoritut ja paloitellut porkkanat, mausteet sekä vehnäjauhot ja anna hetki kypsyä. Kaada päälle paseerattu tomaatti, kookosmaito. Huuhtele purkit vedellä. ja kaada huuhteluliemi keittoon. Lisää loppu vesi, liemikuutiot ja chilitahna. Paloittele parsakaali ja lisää kattilaan. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää maissit ja anna keiton kiehahtaa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2015
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

432

1806

25,3 g

8,0 g

20,0 g

4,8 g

3,8 g

29,3 g

4,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Currya,

0,5 tl Kurkumaa,

6 dl Vettä,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli