Kana-kookoskeitto

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Kana-kookoskeitto keitetään lempeään kookosmaitoon ja joukkoon lisätään myös aimo annos kasviksia. Mausta keitto kätevästi chilitahnalla ja nauti täyteläisestä mausta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
300 g(1 kpl) parsakaali
410 gkanan fileeleikkeitä
2 rkloliiviöljyä
1 1/2 tlcurrya
1/2 tlkurkumaa
2 rklvehnäjauhoja
200 gpaseerattua tomaattia
400 ml(1 prk) kookosmaitoa
6 dlvettä
2 kplkanaliemikuutiota
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
200 gpakastemaissia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele porkkanat. Paloittele parsakaali pienemmiksi nupuiksi. Viipaloi kanan leikkeet.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    300 g(1 kpl) parsakaali
    410 gkanan fileeleikkeitä
  2. 2

    Ruskista kanaviipaleet kattilan pohjalla öljyssä. Lisää porkkanat, curry, kurkuma sekä vehnäjauhot ja anna hetki kypsyä.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1 1/2 tlcurrya
    1/2 tlkurkumaa
    2 rklvehnäjauhoja
  3. 3

    Kaada päälle paseerattu tomaatti ja kookosmaito. Huuhtele purkit vedellä ja kaada huuhteluliemi keittoon. Lisää loppu vesi, liemikuutiot ja chilitahna. Keitä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gpaseerattua tomaattia
    400 ml(1 prk) kookosmaitoa
    6 dlvettä
    2 kplkanaliemikuutiota
    1 tlsambal oelek -chilitahnaa
  4. 4

    Lisää parsakaali kattilaan. Anna kiehua hiljalleen toiset 5 minuuttia.

  5. 5

    Lisää lopuksi maissit ja anna keiton kiehahtaa.

    MääräAinesosa
    200 gpakastemaissia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä