Kanaa ja kasviksia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kanaa ja kasviksia

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Broilerin rintafileetä
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
Sokeria ja valkopippuria
1/2 dl öljyä
2 kpl
Paprikaa
1 kpl
Purjo
2 kpl
Sipulia
2 3/4 dl ruokaöljyä

kastike:

1 dl
Vettä
3 rkl
Perunajauhoja
3 - 4 dl
Kanalientä
1 rkl
Soijakastiketta
2 dl
Ananasmehua
2 rkl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Sokeria
Suolaa
Valkopippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Suikaloi broilerinfileet ja pane ne kulhoon. Lisää ½dl öljyä, ruokasooda, suola ja pippuri. Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Viipaloi pestyt paprikat ja purjo sekä kuoritut sipulit. Kuumenna muurinpohjapannussa 2 dl öljyä kiehuvan kuumaksi ja kypsennä siinä kanasuikaleet. Kun palat ovat saaneet hiukan väriä nosta ne reikäkauhalla kulhoon jäähtymään. Kaada pois käytetty öljy. Sekoita suurustamiseen tarkoitettu perunajauho ja vesi. Kuumenna pannulla loppu öljy ja paista kasvikset nopeasti. Lisää broilerisuikaleet ja kääntele seosta. Lisää kanalientä niin, että broileripalat ja kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Pane joukkoon soija, ananasmehu, etikka, sokeri, suola ja valkopippuri. Kiehauta seos nopeasti ja lisää notkeaa perunajauhoseosta vähitellen liemen sekaan, koko ajan seosta sekoittaen. Kun näet, että kastike alkaa suurustua nosta pannu heti pois tulen päältä ja sekoita kastike tasaiseksi. Nauti heti esimerkiksi kasvisliemessä keitetyn riisin kanssa.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.