Kanaa ja kasviksia

Nappaa talteen!
| 4 kpl | broilerin rintafileetä |
| 1/2 tl suolaa | |
| 1/2 tl ruokasoodaa | |
| sokeria ja valkopippuria | |
| 1/2 dl öljyä | |
| 2 kpl | paprikaa |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 3/4 dl ruokaöljyä | |
| Kastike: | |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 3 rkl | perunajauhoja |
| 3 - 4 dl | kanalientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 dl | ananasmehua |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| valkopippuria | |
- 1.
Suikaloi broilerinfileet ja pane ne kulhoon. Lisää ½dl öljyä, ruokasooda, suola ja pippuri. Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Viipaloi pestyt paprikat ja purjo sekä kuoritut sipulit. Kuumenna muurinpohjapannussa 2 dl öljyä kiehuvan kuumaksi ja kypsennä siinä kanasuikaleet. Kun palat ovat saaneet hiukan väriä nosta ne reikäkauhalla kulhoon jäähtymään. Kaada pois käytetty öljy. Sekoita suurustamiseen tarkoitettu perunajauho ja vesi. Kuumenna pannulla loppu öljy ja paista kasvikset nopeasti. Lisää broilerisuikaleet ja kääntele seosta. Lisää kanalientä niin, että broileripalat ja kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Pane joukkoon soija, ananasmehu, etikka, sokeri, suola ja valkopippuri. Kiehauta seos nopeasti ja lisää notkeaa perunajauhoseosta vähitellen liemen sekaan, koko ajan seosta sekoittaen. Kun näet, että kastike alkaa suurustua nosta pannu heti pois tulen päältä ja sekoita kastike tasaiseksi. Nauti heti esimerkiksi kasvisliemessä keitetyn riisin kanssa.
Kanaa ja kasviksia
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | broilerin rintafileetä |
| 1/2 tl suolaa | |
| 1/2 tl ruokasoodaa | |
| sokeria ja valkopippuria | |
| 1/2 dl öljyä | |
| 2 kpl | paprikaa |
| 1 kpl | purjo |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 3/4 dl ruokaöljyä | |
Kastike: | |
| 1 dl | vettä |
| 3 rkl | perunajauhoja |
| 3 - 4 dl | kanalientä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 dl | ananasmehua |
| 2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| valkopippuria | |
Valmistus
- 1
Suikaloi broilerinfileet ja pane ne kulhoon. Lisää ½dl öljyä, ruokasooda, suola ja pippuri. Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Viipaloi pestyt paprikat ja purjo sekä kuoritut sipulit. Kuumenna muurinpohjapannussa 2 dl öljyä kiehuvan kuumaksi ja kypsennä siinä kanasuikaleet. Kun palat ovat saaneet hiukan väriä nosta ne reikäkauhalla kulhoon jäähtymään. Kaada pois käytetty öljy. Sekoita suurustamiseen tarkoitettu perunajauho ja vesi. Kuumenna pannulla loppu öljy ja paista kasvikset nopeasti. Lisää broilerisuikaleet ja kääntele seosta. Lisää kanalientä niin, että broileripalat ja kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Pane joukkoon soija, ananasmehu, etikka, sokeri, suola ja valkopippuri. Kiehauta seos nopeasti ja lisää notkeaa perunajauhoseosta vähitellen liemen sekaan, koko ajan seosta sekoittaen. Kun näet, että kastike alkaa suurustua nosta pannu heti pois tulen päältä ja sekoita kastike tasaiseksi. Nauti heti esimerkiksi kasvisliemessä keitetyn riisin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












