Kanakori
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kutsu kaverit rapeiden kanakorien ääreen! Itse tehdyt helpot kananugetit paistat kätevästi uunissa rapeiden ranskalaisten kanssa. Kastikkeeksi sopii täyteläinen fetadippi.
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pankojauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 500 g | (1 ps) ranskanperunoita |
| Fetadippi | |
| 2 dl | maustamatonta paksua jogurttia |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Leikkaa fileeleikkeet 3–4 osaan. Mausta palat suolalla, currylla ja cayennepippurilla. Riko munien rakenne syvällä lautasella. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta kanapalat ensin kananmunassa ja kääntele ne sitten pankojauhoissa.
- 2.
Levitä ranskanperunat leivinpaperille uunipellin toiseen laitaan ja lisää kuorrutetut kanapalat perunoiden viereen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat rapeita.
- 3.
Mittaa jogurtti kulhoon. Murenna feta joukkoon. Hienonna basilika ja purista sitruunamehu. Lisää ne ja mausteet fetaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa fetadippi kananugettien ja ranskalaisten kanssa.
Kanakori
Kutsu kaverit rapeiden kanakorien ääreen! Itse tehdyt helpot kananugetit paistat kätevästi uunissa rapeiden ranskalaisten kanssa. Kastikkeeksi sopii täyteläinen fetadippi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pankojauhoja |
Lisäksi | |
| 500 g | (1 ps) ranskanperunoita |
Fetadippi | |
| 2 dl | maustamatonta paksua jogurttia |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) basilikaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Leikkaa fileeleikkeet 3–4 osaan. Mausta palat suolalla, currylla ja cayennepippurilla. Riko munien rakenne syvällä lautasella. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta kanapalat ensin kananmunassa ja kääntele ne sitten pankojauhoissa.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä 1 tl suolaa 1 tl curryjauhetta 1/4 tl cayennepippuria 1 kpl kananmuna 2 dl pankojauhoja - 2
Levitä ranskanperunat leivinpaperille uunipellin toiseen laitaan ja lisää kuorrutetut kanapalat perunoiden viereen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat rapeita.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) ranskanperunoita - 3
Mittaa jogurtti kulhoon. Murenna feta joukkoon. Hienonna basilika ja purista sitruunamehu. Lisää ne ja mausteet fetaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa fetadippi kananugettien ja ranskalaisten kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl maustamatonta paksua jogurttia 100 g fetajuustoa 1/2 kpl (ruukkua) basilikaa 1 rkl sitruunamehua 1 tl hunajaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
683
Energiaa kcal
2860
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
37,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
683
Energiaa kcal
2860
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
37,5 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl curryjauhetta, 0.25 tl cayennepippuria, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























