Kanakori | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kanakori

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kutsu kaverit kanakorin ääreen! Itse tehdyt ”kananuggetit” maistuvat bataattitikkujen kanssa. Valmista dippikastike kermaviilistä ja kurkkusalaatista. Tarjoa lisäksi kurkkutikkuja.

Ainekset

300 g
Broilerin ohutleikkeitä
1 - 2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Korppujauhoja
2 tl
Broilerimaustetta
1 tl
Suolaa

kypsennykseen

3 dl
Rypsiöljyä

lisäksi

400 g
Bataattia
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Hiutalesuolaa

kastike

2 dl
Kermaviiliä
1 dl
Kurkkusalaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa bataatti ohuiksi tikuiksi. Kääntele öljy bataattisuikaleiden sekaan. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele pinnalle vähän hiutalesuolaa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita kastike kermaviilistä ja kurkkusalaatista.

Leikkaa broilerileikkeet kolmeen osaan. Riko munien rakenne syvällä lautasella. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle ja mausta ne broilerimausteella sekä suolalla. Kasta broileripalat ensin munaan ja kääntele ne sitten korppujauhoissa. Anna pinnan kuivahtaa hetki. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kypsennä kerrallaan pari kolme broileripalaa ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Kypsymisaika on noin 3 minuuttia. Voit halutessasi kuumentaa broileripaloja uunissa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi kurkkutikkuja.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

4255

1017

86,0 g

10,3 g

36,5 g

15,0 g

3,8 g

24,0 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Broilerimaustetta,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli