Kanakori

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Kutsu kaverit rapeiden kanakorien ääreen! Itse tehdyt helpot kananugetit paistat kätevästi uunissa rapeiden ranskalaisten kanssa. Kastikkeeksi sopii täyteläinen fetadippi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) broilerin fileeleikkeitä
1 tlsuolaa
1 tlcurryjauhetta
1/4 tlcayennepippuria
1 kplkananmuna
2 dlpankojauhoja

Lisäksi

500 g(1 ps) ranskanperunoita

Fetadippi

2 dlmaustamatonta paksua jogurttia
100 gfetajuustoa
1/2 kpl(ruukkua) basilikaa
1 rklsitruunamehua
1 tlhunajaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Leikkaa fileeleikkeet 3–4 osaan. Mausta palat suolalla, currylla ja cayennepippurilla. Riko munien rakenne syvällä lautasella. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta kanapalat ensin kananmunassa ja kääntele ne sitten pankojauhoissa.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) broilerin fileeleikkeitä
    1 tlsuolaa
    1 tlcurryjauhetta
    1/4 tlcayennepippuria
    1 kplkananmuna
    2 dlpankojauhoja
  2. 2

    Levitä ranskanperunat leivinpaperille uunipellin toiseen laitaan ja lisää kuorrutetut kanapalat perunoiden viereen. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat rapeita.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) ranskanperunoita
  3. 3

    Mittaa jogurtti kulhoon. Murenna feta joukkoon. Hienonna basilika ja purista sitruunamehu. Lisää ne ja mausteet fetaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa fetadippi kananugettien ja ranskalaisten kanssa.

    MääräAinesosa
    2 dlmaustamatonta paksua jogurttia
    100 gfetajuustoa
    1/2 kpl(ruukkua) basilikaa
    1 rklsitruunamehua
    1 tlhunajaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl curryjauhetta, 0.25 tl cayennepippuria, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä