Kanakori
45 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kutsu kaverit rapeiden kanakorien ääreen! Itse tehdyt kananugetit paistat kätevästi uunissa rapeiden ranskalaisten kanssa. Kastikkeeksi sopii täyteläinen fetadippi.
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pankojauhoja |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 500 g | (1 ps) ranskanperunoita |
| Fetadippi | |
| 2 dl | maustamatonta paksua jogurttia |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2.
Valmista nugetit. Leikkaa fileeleikkeet 3–4 osaan. Mausta palat suolalla, currylla ja cayennepippurilla. Riko munien rakenne syvällä lautasella. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta kanapalat ensin kananmunassa ja kääntele ne sitten pankojauhoissa.
- 3.
Levitä ranskanperunat leivinpaperille uunipellin toiseen laitaan ja lisää kuorrutetut kanapalat perunoiden viereen. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä ja ranskalaiset rapeita.
- 4.
Valmista fetadippi. Mittaa jogurtti kulhoon. Murenna feta joukkoon. Hienonna basilika ja purista sitruunamehu. Lisää ne ja mausteet fetaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa fetadippi kananugettien ja ranskalaisten kanssa.
Kanakori
Kutsu kaverit rapeiden kanakorien ääreen! Itse tehdyt kananugetit paistat kätevästi uunissa rapeiden ranskalaisten kanssa. Kastikkeeksi sopii täyteläinen fetadippi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | curryjauhetta |
| 1/4 tl | cayennepippuria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | pankojauhoja |
Lisäksi | |
| 500 g | (1 ps) ranskanperunoita |
Fetadippi | |
| 2 dl | maustamatonta paksua jogurttia |
| 100 g | fetajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- 2
Valmista nugetit. Leikkaa fileeleikkeet 3–4 osaan. Mausta palat suolalla, currylla ja cayennepippurilla. Riko munien rakenne syvällä lautasella. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle. Kasta kanapalat ensin kananmunassa ja kääntele ne sitten pankojauhoissa.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) broilerin fileeleikkeitä 1 tl suolaa 1 tl curryjauhetta 1/4 tl cayennepippuria 1 kpl kananmuna 2 dl pankojauhoja - 3
Levitä ranskanperunat leivinpaperille uunipellin toiseen laitaan ja lisää kuorrutetut kanapalat perunoiden viereen. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia, kunnes kanat ovat kypsiä ja ranskalaiset rapeita.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) ranskanperunoita - 4
Valmista fetadippi. Mittaa jogurtti kulhoon. Murenna feta joukkoon. Hienonna basilika ja purista sitruunamehu. Lisää ne ja mausteet fetaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa fetadippi kananugettien ja ranskalaisten kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl maustamatonta paksua jogurttia 100 g fetajuustoa 1/2 kpl ruukkua basilikaa 1 rkl sitruunamehua 1 tl hunajaa ripaus mustapippuria rouhittuna
Ravintosisältö
685
Energiaa kcal
2868
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
37,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
685
Energiaa kcal
2868
Energiaa kj
25,0 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
74,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
37,5 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























