Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kantarellipasta

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista sienipasta kullankeltaisista, tuoreista kantarelleista. Kantarellikastike pastalle valmistuu ilman kermaa, kun sekoitat kastikkeen pastan keitinvedestä ja juustosta. Mausta raikas kantarellipasta sitruunalla ja persiljalla.

Ainekset

500 g
(1 l) kantarelleja
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
1 kpl
sitruuna (luomu)
4 rkl
rypsiöljyä
80 g
parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
1 - 2 dl
pastan keitinvettä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
(ruukku) persiljaa

Lisäksi

400 g
pastaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, ja säästä noin 2 dl keitinvettä kastikkeeseen. Käsittele sienet ja sipulit pastan kiehuessa.

400 g
pastaa
2

Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota sieniä ja sipulia pannulla, kunnes sienistä on neste haihtunut ja sienet ovat saaneet väriä. Pese sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Raasta juusto. Sekoita sieniseos ja juusto valutetun pastan joukkoon. Lisää pastan keitinvesi sekä sitruunan mehu ja kuori, ja sekoita ainekset nostellen.

500 g
(1 l) kantarelleja
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
4 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
sitruuna (luomu)
80 g
parmesaanijuustoa (2 dl raastettuna)
1 - 2 dl
pastan keitinvettä
3

Mausta kantarellipasta suolalla ja pippurilla, viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa heti.

1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
(ruukku) persiljaa
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 18.6.2022
|
Muokattu: 29.9.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

564

2363

21,0 g

4,3 g

69,8 g

2,8 g

8,0 g

18,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 dl pastan keitinvettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli