Karamellisoitu sipuli & tuorejuusto -hodarit
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vie makumatka uusiin ulottuvuuksiin herkullisella, tuorejuustolla täytetyllä hodarilla, johon karamellisoitu punasipuli tuo makeutta, saksanpähkinä rapeutta ja rucola raikkautta.
| 8 kpl | (2 ps) hot dog sämpylöitä |
| 8 kpl | nakkia |
| Karamellisoitu punasipuli | |
|---|---|
| 300 g | (3–4 kpl) punasipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| Lisäksi | |
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
- 1.
Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä.
- 2.
Rouhi pähkinät. Huuhtele ja revi rucola suupaloiksi.
- 3.
Kuumenna nakkeja leivinpaperilla pellillä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää sämpylät ja lämmitä vielä 2 minuuttia.
- 4.
Levitä hodareiden molemmille puolille reilu kerros tuorejuustoa, lisää nakki ja kasaa päälle karamellisoitu sipuli. Viimeistele pähkinöillä ja rucolalla.
Karamellisoitu sipuli & tuorejuusto -hodarit
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Vie makumatka uusiin ulottuvuuksiin herkullisella, tuorejuustolla täytetyllä hodarilla, johon karamellisoitu punasipuli tuo makeutta, saksanpähkinä rapeutta ja rucola raikkautta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | (2 ps) hot dog sämpylöitä |
| 8 kpl | nakkia |
Karamellisoitu punasipuli | |
| 300 g | (3–4 kpl) punasipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
Lisäksi | |
| 50 g | (1 dl) saksanpähkinöitä |
| 1 kpl | ruukku villirucolaa |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä.
Määrä Ainesosa 300 g (3–4 kpl) punasipulia 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl sokeria 1 rkl balsamiviinietikkaa - 2
Rouhi pähkinät. Huuhtele ja revi rucola suupaloiksi.
Määrä Ainesosa 50 g (1 dl) saksanpähkinöitä 1 kpl ruukku villirucolaa - 3
Kuumenna nakkeja leivinpaperilla pellillä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää sämpylät ja lämmitä vielä 2 minuuttia.
Määrä Ainesosa 8 kpl nakkia 8 kpl (2 ps) hot dog sämpylöitä - 4
Levitä hodareiden molemmille puolille reilu kerros tuorejuustoa, lisää nakki ja kasaa päälle karamellisoitu sipuli. Viimeistele pähkinöillä ja rucolalla.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) tuorejuustoa
Vinkki: Testaa hauskoja spiraalinakkeja: Työnnä varrastikku mahdollisimman suoraan nakin keskeltä läpi pituussuunassa. Viillä nakin pintaa veitsellä noin 2 ½ cm:n välein pyörittäen sitä samalla poispäin itsestäsi. Poista tikku varovasti ja kuumenna nakki.
Ravintosisältö
292
Energiaa kcal
1222
Energiaa kj
20,6 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
292
Energiaa kcal
1222
Energiaa kj
20,6 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,5 g
Hiilihydraatteja
4,9 g
Sokereita
2,4 g
Kuituja
10,1 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























