Karamellisoitu sipuli & tuorejuusto -hodarit

arvosana5/5

(3)arviota
8 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Vie makumatka uusiin ulottuvuuksiin herkullisella, tuorejuustolla täytetyllä hodarilla, johon karamellisoitu punasipuli tuo makeutta, saksanpähkinä rapeutta ja rucola raikkautta.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kpl (2 ps) hot dog sämpylöitä
8 kplnakkia

Karamellisoitu punasipuli

300 g(3–4 kpl) punasipulia
1 rklrypsiöljyä
1 rklsokeria
1 rklbalsamiviinietikkaa

Lisäksi

50 g(1 dl) saksanpähkinöitä
1 kplruukku villirucolaa
200 g(1 rs) tuorejuustoa

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit. Kuullota sipulia öljyssä pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri ja etikka. Paista noin 10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sipulit ovat tahmean pehmeitä.

    MääräAinesosa
    300 g(3–4 kpl) punasipulia
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklsokeria
    1 rklbalsamiviinietikkaa
  2. 2

    Rouhi pähkinät. Huuhtele ja revi rucola suupaloiksi.

    MääräAinesosa
    50 g(1 dl) saksanpähkinöitä
    1 kplruukku villirucolaa
  3. 3

    Kuumenna nakkeja leivinpaperilla pellillä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Lisää sämpylät ja lämmitä vielä 2 minuuttia.

    MääräAinesosa
    8 kplnakkia
    8 kpl (2 ps) hot dog sämpylöitä
  4. 4

    Levitä hodareiden molemmille puolille reilu kerros tuorejuustoa, lisää nakki ja kasaa päälle karamellisoitu sipuli. Viimeistele pähkinöillä ja rucolalla.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) tuorejuustoa

Vinkki: Testaa hauskoja spiraalinakkeja: Työnnä varrastikku mahdollisimman suoraan nakin keskeltä läpi pituussuunassa. Viillä nakin pintaa veitsellä noin 2 ½ cm:n välein pyörittäen sitä samalla poispäin itsestäsi. Poista tikku varovasti ja kuumenna nakki.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.5.2025
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä