Karitsan paisti ja mokkakastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karitsan paisti ja mokkakastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
Maustettu karitsanpaisti (noin 1,2 kg)

mokkakastike

2 dl
Lihalientä
2 dl
Punaviiniä
2 tl
Pikakahvijauhetta
2 rkl
Mustaherukkahyytelöä
1 dl
Kermaa
3 rkl
Ruskeaa kastikesuurusta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta paisti uunivuokaan. Paina paistomittari keskelle paistin paksuinta osaa. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Nosta vuoka uunista ja kääri paisti folioon. Anna vetäytyä kastikkeen teon ajan.Valmista kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kahvijauhe ja hyytelö. Sekoita tasaiseksi ja keitä 10–15 minuuttia.Lisää kerma ja keitä vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon kastikesuurus. Poista paistista verkko ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.