Karitsan paisti ja mokkakastike

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmaustettu karitsanpaisti (noin 1,2 kg)

Mokkakastike

2 dllihalientä
2 dlpunaviiniä
2 tlpikakahvijauhetta
2 rklmustaherukkahyytelöä
1 dlkermaa
3 rklruskeaa kastikesuurusta

Valmistus

  1. 1

    Nosta paisti uunivuokaan. Paina paistomittari keskelle paistin paksuinta osaa. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 68 astetta. Nosta vuoka uunista ja kääri paisti folioon. Anna vetäytyä kastikkeen teon ajan.Valmista kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kahvijauhe ja hyytelö. Sekoita tasaiseksi ja keitä 10–15 minuuttia.Lisää kerma ja keitä vielä muutama minuutti. Sekoita joukkoon kastikesuurus. Poista paistista verkko ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä