Karpaloskonssit

Arvostele resepti
20 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
150 gkuivattuja karpaloita
1/2 dlappelsiinitäysmehua
6 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
2 rklsokeria
suolaa
150 gkylmää margariinia
2 kplkananmunaa
1 dlmaitoa

Tarjoiluun

maustamatonta tuorejuustoa tai kermavaahtoa
hilloa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kattilaan mehu ja silputut karpalot. Keitä hetki ja anna karpaloiden jäähtyä mehussa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Nypi jauhot ja margariini yhteen murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää karpalot mehuineen. Sekoita nopeasti. Jaa taikina 10–20 palaan.Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin hieman ohuemmiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes saavat kauniin värin. Tarjoa skonssit mahdollisimman tuoreina tuorejuuston tai kermavaahdon ja hillon kera.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä