Karpaloskonssit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Karpaloskonssit

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

150 g
Kuivattuja karpaloita
1/2 dl
Appelsiinitäysmehua
6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Sokeria
Suolaa
150 g
Kylmää margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Maitoa

tarjoiluun

Maustamatonta tuorejuustoa tai kermavaahtoa
Hilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa kattilaan mehu ja silputut karpalot. Keitä hetki ja anna karpaloiden jäähtyä mehussa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Nypi jauhot ja margariini yhteen murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää karpalot mehuineen. Sekoita nopeasti. Jaa taikina 10–20 palaan.Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin hieman ohuemmiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes saavat kauniin värin. Tarjoa skonssit mahdollisimman tuoreina tuorejuuston tai kermavaahdon ja hillon kera.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.