Karpaloskonssit - Yhteishyvä

Karpaloskonssit

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Kuivattuja karpaloita
1/2 dl
Appelsiinitäysmehua
6 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
2 rkl
Sokeria
Suolaa
150 g
Kylmää margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Maitoa

TARJOILUUN

Maustamatonta tuorejuustoa tai kermavaahtoa
Hilloa

Näin teet

1

Mittaa kattilaan mehu ja silputut karpalot. Keitä hetki ja anna karpaloiden jäähtyä mehussa. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Nypi jauhot ja margariini yhteen murumaiseksi seokseksi. Lisää munat ja maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää karpalot mehuineen. Sekoita nopeasti. Jaa taikina 10–20 palaan.Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja taputtele jauhotetuin käsin hieman ohuemmiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia tai kunnes saavat kauniin värin. Tarjoa skonssit mahdollisimman tuoreina tuorejuuston tai kermavaahdon ja hillon kera.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.4.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa