Kasvis-kaalikääryle - Yhteishyvä

Kasvis-kaalikääryle

???
Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Pieni keräkaali
2 l
Vettä
1 tl
Suolaa

TÄYTE

1 1/2 dl
Ohrasuurimoita
4 dl
Kasvislientä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Keäkurpitsa
1 rkl
Öljyä
2 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

VOITELUUN

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Voita tai margariinia

Näin teet

1

Koverra kaalista kanta pois ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kun uloimmat kaalinlehdet ovat pehmenneet, nosta kaali keitinvedestä pois. Ota suurimmat kaalinlehdet varovasti irrotellen työpöydälle. Hienonna loppu kaali täytteeseen. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsäksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla, lisää porkkana ja kesäkurpitsakuutiot sekä hienonnettu kaalin sisus. Mausta seos ja lisää kypsien ohrasuurimoiden joukkoon. Asettele kaalinlehdet työpöydälle limittäin, noin 30 cm:n pituiseksi levyksi. Nostele täyte lehdille niin, että saat käännettyä kääryleen päät täytteen päälle. Kääri rullaksi. Paloittele rasva vuoan pohjalle ja paista käärylettä 175-asteisessa uunissa noin reilun tunnin ajan. Kun kääryle on paistunut puolet ajasta, voitele sitä vuokaan valuneella rasvalla ja valele pinta siirapilla. Tarjoile kääryle perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.0805

Resepti
Katri Schrörer
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.7.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa