Kasvis-kaalikääryle

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplpieni keräkaali
2 lvettä
1 tlsuolaa

Täyte

1 1/2 dlesikypsytettyjä ohrasuurimoita
4 dlkasvislientä
1 kplsipuli
1 kplporkkana
1 kplkesäkurpitsa
1 rklrypsiöljyä
2 tlyrttimaustetta
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Voiteluun

2 rklsiirappia
2 rklvoita tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Koverra kaalista kanta pois ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kun uloimmat kaalinlehdet ovat pehmenneet, nosta kaali keitinvedestä pois. Ota suurimmat kaalinlehdet varovasti irrotellen työpöydälle. Hienonna loppu kaali täytteeseen.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni keräkaali
    2 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsäksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla, lisää porkkana ja kesäkurpitsakuutiot sekä hienonnettu kaalin sisus. Lisää öljy, mausta seos ja sekoita se kypsien ohrasuurimoiden joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlesikypsytettyjä ohrasuurimoita
    4 dlkasvislientä
    1 kplsipuli
    1 kplporkkana
    1 kplkesäkurpitsa
    2 tlyrttimaustetta
    1 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Asettele kaalinlehdet työpöydälle limittäin, noin 30 cm:n pituiseksi levyksi. Nostele täyte lehdille niin, että saat käännettyä kääryleen päät täytteen päälle. Kääri rullaksi.

  4. 4

    Paloittele rasva vuoan pohjalle, nosta kääryle vuokaan ja paista sitä 175-asteisessa uunissa noin reilun tunnin ajan. Kun kääryle on paistunut puolet ajasta, voitele sitä vuokaan valuneella rasvalla ja valele pinta siirapilla. Tarjoa kääryle perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita tai margariinia
    2 rklsiirappia

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025