Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasvis-kaalikääryle

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Pieni keräkaali
2 l
Vettä
1 tl
Suolaa

Täyte

1 1/2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
4 dl
Kasvislientä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Kesäkurpitsa
1 rkl
rypsiöljyä
2 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Voiteluun

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Koverra kaalista kanta pois ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kun uloimmat kaalinlehdet ovat pehmenneet, nosta kaali keitinvedestä pois. Ota suurimmat kaalinlehdet varovasti irrotellen työpöydälle. Hienonna loppu kaali täytteeseen.

1 kpl
Pieni keräkaali
2 l
Vettä
1 tl
Suolaa
2

Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsäksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla, lisää porkkana ja kesäkurpitsakuutiot sekä hienonnettu kaalin sisus. Lisää öljy, mausta seos ja sekoita se kypsien ohrasuurimoiden joukkoon.

1 1/2 dl
esikypsytettyjä ohrasuurimoita
4 dl
Kasvislientä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Kesäkurpitsa
2 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
3

Asettele kaalinlehdet työpöydälle limittäin, noin 30 cm:n pituiseksi levyksi. Nostele täyte lehdille niin, että saat käännettyä kääryleen päät täytteen päälle. Kääri rullaksi.

4

Paloittele rasva vuoan pohjalle, nosta kääryle vuokaan ja paista sitä 175-asteisessa uunissa noin reilun tunnin ajan. Kun kääryle on paistunut puolet ajasta, voitele sitä vuokaan valuneella rasvalla ja valele pinta siirapilla. Tarjoa kääryle perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.

2 rkl
Voita tai margariinia
2 rkl
Siirappia
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schrörer
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.7.2005
Muokattu: 23.12.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.