Kasvis-kaalikääryle | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasvis-kaalikääryle

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Pieni keräkaali
2 l
Vettä
1 tl
Suolaa

täyte

1 1/2 dl
Ohrasuurimoita
4 dl
Kasvislientä
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Porkkana
1 kpl
Keäkurpitsa
1 rkl
Öljyä
2 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

voiteluun

2 rkl
Siirappia
2 rkl
Voita tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Koverra kaalista kanta pois ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kun uloimmat kaalinlehdet ovat pehmenneet, nosta kaali keitinvedestä pois. Ota suurimmat kaalinlehdet varovasti irrotellen työpöydälle. Hienonna loppu kaali täytteeseen. Keitä ohrasuurimot kasvisliemessä kypsäksi. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla, lisää porkkana ja kesäkurpitsakuutiot sekä hienonnettu kaalin sisus. Mausta seos ja lisää kypsien ohrasuurimoiden joukkoon. Asettele kaalinlehdet työpöydälle limittäin, noin 30 cm:n pituiseksi levyksi. Nostele täyte lehdille niin, että saat käännettyä kääryleen päät täytteen päälle. Kääri rullaksi. Paloittele rasva vuoan pohjalle ja paista käärylettä 175-asteisessa uunissa noin reilun tunnin ajan. Kun kääryle on paistunut puolet ajasta, voitele sitä vuokaan valuneella rasvalla ja valele pinta siirapilla. Tarjoile kääryle perunasoseen ja puolukkahillon kanssa.0805

Resepti:
Katri Schrörer
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 23.7.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.