Varaa nuudelisämpylöiden tekoon 8 pientä tasapohjaista kulhoa, esim. murokulhoa. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Riko munat toisessa kulhossa ja sekoita lämpimien nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudeliseos kulhojen pohjalle ja tiivistä painelemalla lusikalla. Leikkaa leivinpaperiarkista palat nuudeleiden päälle ja pinoa kulhot päällekkäin. Aseta päälle paino. Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
Valmista kasvispihvit. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Purista siivilässä kasvisraasteista pois nestettä. Sekoita raasteet, juustoraaste, muna, jauhot ja mausteet. Muotoile massasta neljä pihviä.
Irrota ”nuudelisämpylät” varovasti kulhoista ja paista seesamiöljyseoksessa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan. Paista myös kasvispihvit öljyssä miedolla lämmöllä muutaman kerran käännellen. Asettele ”nuudelisämpylöiden” väliin salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja kasvispihvejä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
361
1512
13,8 g
2,3 g
43,0 g
4,8 g
3,8 g
13,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Vettä,
0,5 tl Suolaa,
1,5 dl Juustoraastetta,
1 tl Yrttimaustetta,
0,5 tl Suolaa,
Öljyä,
Salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli