Kasvis-ramenburgerit

Arvostele resepti
4 Kappaletta

Ramenburgerit eli nuudelisämpylät valmistuvat kotikeittiössäkin. Katso helppo ohje! Kasvis-ramenburgerien väliin tulee itse tehdyt kasvispihvit. Asettele ramenburgerien väliin myös salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita.

Ainekset

MääräAinesosa
3 kpl(à 80 g) nuudeleita
vettä
1/2 tlsuolaa
3 kplkananmunaa
1 rklrypsiöljyä
1 rklseesamiöljyä

Kasvispihvit

150 gkesäkurpitsaa
200 gporkkanaa
1 1/2 dljuustoraastetta
1 kplkananmuna
2 rklvehnäjauhoja
1 tlyrttimaustetta
1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

öljyä

Lisäksi

1 kpltomaatti
salaattia

Valmistus

  1. 1

    Varaa nuudelisämpylöiden tekoon 8 pientä tasapohjaista kulhoa, esim. murokulhoa. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Riko munat toisessa kulhossa ja sekoita lämpimien nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudeliseos kulhojen pohjalle ja tiivistä painelemalla lusikalla. Leikkaa leivinpaperiarkista palat nuudeleiden päälle ja pinoa kulhot päällekkäin. Aseta päälle paino. Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä puolisen tuntia.

    Valmista kasvispihvit. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Purista siivilässä kasvisraasteista pois nestettä. Sekoita raasteet, juustoraaste, muna, jauhot ja mausteet. Muotoile massasta neljä pihviä.

    Irrota ”nuudelisämpylät” varovasti kulhoista ja paista seesamiöljyseoksessa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan. Paista myös kasvispihvit öljyssä miedolla lämmöllä muutaman kerran käännellen. Asettele ”nuudelisämpylöiden” väliin salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja kasvispihvejä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 0,5 tl Suolaa, 1,5 dl Juustoraastetta, 1 tl Yrttimaustetta, 0,5 tl Suolaa, Öljyä, Salaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä