Kasvis-ramenburgerit

Nappaa talteen!
Ramenburgerit eli nuudelisämpylät valmistuvat kotikeittiössäkin. Katso helppo ohje! Kasvis-ramenburgerien väliin tulee itse tehdyt kasvispihvit. Asettele ramenburgerien väliin myös salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita.
| 3 kpl | (à 80 g) nuudeleita |
| vettä | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
| Kasvispihvit | |
|---|---|
| 150 g | kesäkurpitsaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | yrttimaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Paistamiseen | |
| öljyä | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | tomaatti |
| salaattia | |
- 1.
Varaa nuudelisämpylöiden tekoon 8 pientä tasapohjaista kulhoa, esim. murokulhoa. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Riko munat toisessa kulhossa ja sekoita lämpimien nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudeliseos kulhojen pohjalle ja tiivistä painelemalla lusikalla. Leikkaa leivinpaperiarkista palat nuudeleiden päälle ja pinoa kulhot päällekkäin. Aseta päälle paino. Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
Valmista kasvispihvit. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Purista siivilässä kasvisraasteista pois nestettä. Sekoita raasteet, juustoraaste, muna, jauhot ja mausteet. Muotoile massasta neljä pihviä.
Irrota ”nuudelisämpylät” varovasti kulhoista ja paista seesamiöljyseoksessa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan. Paista myös kasvispihvit öljyssä miedolla lämmöllä muutaman kerran käännellen. Asettele ”nuudelisämpylöiden” väliin salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja kasvispihvejä.
Kasvis-ramenburgerit
Ramenburgerit eli nuudelisämpylät valmistuvat kotikeittiössäkin. Katso helppo ohje! Kasvis-ramenburgerien väliin tulee itse tehdyt kasvispihvit. Asettele ramenburgerien väliin myös salaatinlehtiä ja tomaattiviipaleita.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | (à 80 g) nuudeleita |
| vettä | |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | seesamiöljyä |
Kasvispihvit | |
| 150 g | kesäkurpitsaa |
| 200 g | porkkanaa |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | yrttimaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | tomaatti |
| salaattia | |
Valmistus
- 1
Varaa nuudelisämpylöiden tekoon 8 pientä tasapohjaista kulhoa, esim. murokulhoa. Keitä nuudelit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja siirrä takaisin kattilaan. Riko munat toisessa kulhossa ja sekoita lämpimien nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudeliseos kulhojen pohjalle ja tiivistä painelemalla lusikalla. Leikkaa leivinpaperiarkista palat nuudeleiden päälle ja pinoa kulhot päällekkäin. Aseta päälle paino. Nosta jääkaappiin ja anna tekeytyä puolisen tuntia.
Valmista kasvispihvit. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Purista siivilässä kasvisraasteista pois nestettä. Sekoita raasteet, juustoraaste, muna, jauhot ja mausteet. Muotoile massasta neljä pihviä.
Irrota ”nuudelisämpylät” varovasti kulhoista ja paista seesamiöljyseoksessa pannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Siirrä syrjään odottamaan. Paista myös kasvispihvit öljyssä miedolla lämmöllä muutaman kerran käännellen. Asettele ”nuudelisämpylöiden” väliin salaatinlehtiä, tomaattiviipaleita ja kasvispihvejä.
Ravintosisältö
361
Energiaa kcal
1512
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
361
Energiaa kcal
1512
Energiaa kj
13,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
13,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 0,5 tl Suolaa, 1,5 dl Juustoraastetta, 1 tl Yrttimaustetta, 0,5 tl Suolaa, Öljyä, Salaattia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























