Kasvis-ryynimakkara - Yhteishyvä

Kasvis-ryynimakkara

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

4 - 6 kpl
Ryynimakkaraa tai 8 braatvurstia
2 - 3 kpl
Porkkanaa
2 - 3 kpl
Perunaa
2 - 3 kpl
Punajuurta
2 - 3 kpl
Naurista
2 - 3 kpl
Pientä sipulia varsineen
Suolaa ja fariinisokeria
2 - 4 kpl
Valkosipulinkynttä
Mustapippurirouhetta
Rypsiöljyä paistamiseen

Näin teet

1

Kypsennä makkarat toisessa ja kasvikset toisessa paistinpannussa. Makkarat eivät tarvitse rasvaa. Viillä niiden pintaan vain viiltoja vieri viereen, mikä nopeuttaa kypsymistä. Harjaa juurekset hyvin ja kuori ne vain, jos kuori on kova. Halkaise kasvikset pitkittäin lohkoiksi niin, että jätät hiukan varttakin mukaan punajuurista ja sipuleista.Kypsennä kasviksia miedolla lämmöllä öljyssä käännellen 5-10 minuuttia. Laita kansi pannun päälle ja hauduta, kunnes ne ovat tikulla koeteltaessa melkein kypsiä. Mausta, käännä ja hauduta vielä hetki.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 21.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa