Kasviscurry

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Kasviscurry tuo lautaselle väriä, tuoksua ja ennen kaikkea makua, kasviksia ja mausteita. Tarjoa kasviscurry esimerkiksi basmatiriisin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gkukkakaalia
2 kplisoa porkkanaa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
2 cmpala tuoretta inkivääriä
1 1/2 tljuustokuminaa
1 tlkurkumaa
1 tlsinapinsiemeniä
1 kpl(400 g) kookosmaitoa
2 dlvettä
suolaa
25 gtuoretta pinaattia

Valmistus

  1. 1

    Paloittele kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä.

    MääräAinesosa
    200 gkukkakaalia
    2 kplisoa porkkanaa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Raasta joukkoon inkivääri. Lisää pannulle mausteet, kookosmaito ja vesi. Kiehauta ja lisää kukkakaalit ja porkkanat. Keitä 6–7 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä.

    MääräAinesosa
    2 cmpala tuoretta inkivääriä
    1 1/2 tljuustokuminaa
    1 tlsinapinsiemeniä
    1 tlkurkumaa
    1 kpl(400 g) kookosmaitoa
    2 dlvettä
  3. 3

    Mausta suolalla. Sekoita joukkoon pinaatinlehdet. Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kera.

    MääräAinesosa
    suolaa
    25 gtuoretta pinaattia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 cm Pala tuoretta inkivääriä, 1,5 tl Juustokuminaa, 1 tl Kurkumaa, 1 tl Sinapinsiemeniä, 2 dl Vettä, Suolaa, 25 g Tuoretta pinaattia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä