Kasvisgumbo - Yhteishyvä

Kasvisgumbo

???
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Jalapenochili
4 kpl
Kiinteämaltoista perunaa tai vastaava määrä bataattia
3 kpl
Tomaattia
2 kpl
Maissintähkää (pakaste-, säilyke- tai tuore)
425 g
Valkoisia papuja tomaattiliemessä
1/2 dl
Chilikastiketta
1 rkl
Sokeria tai hunajaa
1 dl
Vettä
2 tl
Suolaa
1 rkl
Tuoretta oreganoa silputtuna
2 rkl
(tuoretta korianteria silputtuna)

Näin teet

1

Kuori ja murskaa valkosipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele pieneksi. Kuori perunat tai bataatit ja paloittele ne kookkaiksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit ja poista siemenet. Leikkaa maissintähkät kolmeen osaan. Sekoita keskenään valkosipuli- ja chilisilppu, pavut, chilikastike, sokeri, vesi, suola ja silputut yrtit.Pane uunivuoan pohjalle kasvispalat ja kaada päälle papuseos. Pane vuoka uuniin ja anna hautua 200 asteessa kunnes perunapalat ovat pehmenneet eli noin ½ tunnin ajan. Tarjoile gumboa esimerkiksi keveiden keitettyjen lihapyöryköiden kanssa.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa