Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasviskauratto

Kasviskauratto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Vegaanisen kasviskauraton salaisuuksia ovat täyteläinen seesamitahna tahini ja paahdetut kasvikset. Kasvikset paahtuvat uunissa ruokakauran kypsyessä ja koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (vegaaninen)
2 1/2 dl
ruokakauraa
1/2 dl
tahinia
1/2 kpl
sitruunan mehu

paahdetut kasvikset

1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
parsakaali
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
Välimeren yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

lisäksi

1/2 kpl
ruukkua persiljaa
1/2 kpl
sitruunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kasviksiet. Halkaise kesäkurpitsa, poista kanta ja viipaloi. Paloittele parsakaali, käytä myös varsi. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Sekoita niihin öljy ja mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
parsakaali
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
Välimeren yrttiseosta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Lisää ruokakaura ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.

1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (vegaaninen)
2 1/2 dl
ruokakauraa
3

Sekoita tahini ja sitruunanmehu kaurattoon. Lisää kasvikset. Viimeistele persiljalla ja tarjoa sitruunan kanssa.

1/2 dl
tahinia
1/2 kpl
sitruunan mehu
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2021
Muokattu: 2.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

320

1341

20,8 g

2,3 g

20,5 g

5,3 g

7,0 g

9,3 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli