Kasviskauratto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegaanisen kasviskauraton salaisuuksia ovat täyteläinen seesamitahna tahini ja paahdetut kasvikset. Kasvikset paahtuvat uunissa ruokakauran kypsyessä ja koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa.
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen) |
| 2 1/2 dl | ruokakauraa |
| 1/2 dl | tahinia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| Paahdetut kasvikset | |
|---|---|
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | parsakaali |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
- 1.
Huuhtele kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa, poista kanta ja viipaloi. Paloittele parsakaali, käytä myös varsi. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Sekoita niihin öljy ja mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Lisää ruokakaura ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
- 3.
Sekoita tahini ja sitruunanmehu kaurattoon. Lisää kasvikset. Viimeistele persiljalla ja tarjoa sitruunan kanssa.
Vegaanisen kasviskauraton salaisuuksia ovat täyteläinen seesamitahna tahini ja paahdetut kasvikset. Kasvikset paahtuvat uunissa ruokakauran kypsyessä ja koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen) |
| 2 1/2 dl | ruokakauraa |
| 1/2 dl | tahinia |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
Paahdetut kasvikset | |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | parsakaali |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa, poista kanta ja viipaloi. Paloittele parsakaali, käytä myös varsi. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Sekoita niihin öljy ja mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 1 kpl parsakaali 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 2 rkl rypsiöljyä 2 tl välimeren yrttiseosta 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Lisää ruokakaura ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl rypsiöljyä 6 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (vegaaninen) 2 1/2 dl ruokakauraa - 3
Sekoita tahini ja sitruunanmehu kaurattoon. Lisää kasvikset. Viimeistele persiljalla ja tarjoa sitruunan kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl tahinia 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 kpl ruukkua persiljaa
Ravintosisältö
323
Energiaa kcal
1352
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
323
Energiaa kcal
1352
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,0 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























