Kasviskauratto

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Vegaanisen kasviskauraton salaisuuksia ovat täyteläinen seesamitahna tahini ja paahdetut kasvikset. Kasvikset paahtuvat uunissa ruokakauran kypsyessä ja koko ateria valmistuu alle puolessa tunnissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
6 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen)
2 1/2 dlruokakauraa
1/2 dltahinia
1/2 kplsitruunan mehu

Paahdetut kasvikset

1 kplkesäkurpitsa
1 kplparsakaali
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
2 rklrypsiöljyä
2 tlvälimeren yrttiseosta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1/2 kplruukkua persiljaa
1/2 kplsitruunaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele kasvikset. Halkaise kesäkurpitsa, poista kanta ja viipaloi. Paloittele parsakaali, käytä myös varsi. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Sekoita niihin öljy ja mausteet. Paahda 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplparsakaali
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    2 rklrypsiöljyä
    2 tlvälimeren yrttiseosta
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne öljyssä paistokasarissa. Lisää vesi ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi. Lisää ruokakaura ja keitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    6 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen)
    2 1/2 dlruokakauraa
  3. 3

    Sekoita tahini ja sitruunanmehu kaurattoon. Lisää kasvikset. Viimeistele persiljalla ja tarjoa sitruunan kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dltahinia
    1/2 kplsitruunan mehu
    1/2 kplruukkua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä